Gündem
  • 13.6.2014 17:13

IŞİD'in kaçırdığı şoförlerin çocukları karneleriyle bekliyor

IRAK’ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensuplarınca 4 gündür rehin tutulan 32 Türk şoförü arasında bulunan Şanlıurfalı 6 şoförün yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.
IŞİD elinde rehin tutulan şoförlerin arasında bulunan Şanlıurfalı Vehbi Demir’in çocukları Ali (9) ile Yasin Demir (12) karne sevinçlerini buruk yaşadı. Çocuklar, "Babamız karne gününde bize bisiklet alacaktı. Beraber top oynayacaktık" diyerek gözyaşı döktü.

IŞİD militanlarının ele geçirdiği Irak’ın Musul kentinde rehin aldığı 32 şoför arasında bulunan Şanlıurfalı şoförler; Hanifi Aktan, Halil Aktan, İbrahim Uslu, Vehbi Demir, Ahmet Felhan ve Ceyvan İsmailoğlu'nun yakınları gelişmeleri televizyon başında takip ediyor. Kaçırılan şoförlerden birbiriyle akraba olan Vehbi Demir ve Ahmet Felhan'ın yakınları köy odasında bir araya gelerek, her 2 şoförden haber almayı umut ediyor. 4 çocuk babası Vehbi Demir’in ilkokul 3. sınıfına giden Ali Demir ile 7. sınıf öğrencisi Yasin Demir, Yeniköy İlkokulu'nda karnelerini buruk bir sevinç içerisinde aldı. Derslerinde oldukça başarılı olan çocuklar, Irak’ta rehin tutulan babalarına bir an önce kavuşmak için yakınlarıyla birlikte dua ediyor. Babalarının yolunu gözleyen Yasin Demir, "Babam Irak’a gitmeden önce bize söz vermişti. Karne gününde bize bisiklet alıp beraber top oynayacaktık" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

TELEVİZYON BAŞINDA AYRILMIYORLAR
Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınan, TIR şoförlerinin yakınları televizyon başında ayrılmayarak, müjdeli bir haber için dua ediyor. Geceyi uykusuz geçiren aileler, yakın akrabaları ziyarete gelerek, teselli etmeye çalışıyor. Rehin 32 şoför arasında yer alan 44 yaşındaki Mehmet Hanifi Aslan’nın Suruç’ta oturan ailesi ise gözyaşları içersinde, Irak’ta kaçırılan bütün rehinelerin sağ salim ülkelerine dönmesi için dua ettiklerini söyledi.

AİLEMİZLE HELALEŞİP YOLA ÇIKIYORUZ
Irak'ın Musul şehrini işgal eden terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) elemanlarının 32 Türk TIR şoförünü kaçırması, bölgede taşımacılık yapan diğer Türk sürücüleri endişelendiriyor. Irak'taki gelişmelerden dolayı kendilerini merak ettiğini ve hep iletişimde olduklarını aktaran şoförler, IŞİD tarafından kaçırılan arkadaşlarının serbest kalması için, yetkililerin vakit kaybetmeden devreye girmesini istiyor. 22 yıldır TIR’la taşımacılık yaptığını belirten Hüseyin Emin Başboğa, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: "Biz yola çıktığımız sırada ailemizle haleleşip öyle çıkıyoruz. Bugün başta Suriye, Irak ve İran kapıları bize kapatılmış. Can güvenliğimiz yok. Geri gelip gelmeyeceğimiz malum değildir. Kazancımızda olmuyor ama çalışmak zorundayız. Ekmek parası için ölümü göze alarak, tehlikeli olan bölgelere gitmeye mecburuz. Kaçırılma, öldürülme gibi durumlar her zaman TIR şoförlerin çilesinde vardır. Bir an önce esir tutulan meslektaşlarımızın serbest bırakılıp ailelerine teslim edilmesini istiyoruz."

Haber-Kamera: Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) -

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER