Dünya
  • 20.6.2014 03:03

IŞİD'in saldırısı uzaya çıktı

Son günlerdeki en şiddetli çatışmalar  Baiji petrol rafinerisi civarında sürüyor.. Irak'ın en büyük petrol rafinerisini ele geçiren IŞİD, burayı kaptırmak istemeyen hükümetle güçleriyle savaşıyor.
Çatışmalar sırasında alev alan rafineriden çıkan dumanlar uzaydan bile görünüyor.
Irak askeri güçleri rafinerinin kendi kontrolünde olduğunu söylese de, bölgeden gelen fotoğraflar bunun tersini söylüyor.. Rafinerinin giriş ve çıkış noktalarında nöbet yerleri açan IŞİD, buraya bayrağını asarak kontrole aldıklarını bildirdi.
Rafineriyi kaptırmamak için çabalayan Şiiler öte yandan türbelerinin yıkılmaması için gönüllülerden oluşan tugaylar kurdu.Şii din adamı Murtaza Al Sadr, Necef'te bulunan kutsal türbelerin korunması için fetva verince binlerce şii gönüllü olarak Necef'teki İmam Ali türbesine koştu.
Şiiler için son derece önemli olan bu türbeyi korumak için canlarını vermeye razı olan gönüller, türbe etrafında siper kazıp beklemeye başladı.
Beceriksiz ve basiretsiz Başbakan Nuri Maliki, kendi hatalarını örtmek için Amerika ve Avrupa'ya tepki gösterdi. Maliki, "IŞİD saldırıları karşısında Amerika ve Avrupa'dan yardım gelmemesi bende hayal kırıklığına neden oldu.Kendimi ABD, BM ve Avrupa tarafından terkedilmiş birisi olarak görüyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:03

İLGİLİ HABERLER