Spor
  • 26.6.2014 12:34

Isırma olayıyla ilgili yeni gelişme

İtalyan futbolcu Chielini, Suarez'in omuzunu ısırdığını iddia etmiş ve omuzunda ısırık izi olan bir fotoğrafı kanıt olarak göstermişti. Uruguay basını ise, Chielini'nin gösterdiği izin eski olduğunu iddia ederek, 2012 yılında Juventus'un şampiyonluk kutlamalarında çekilmiş, omzunda iz bulunan fotoğrafını yayınladı.

LUGANO: "CHIELLINI HEM MÜZEVİR, HEM KÖTÜ, HEM DE AĞLAK BİR İNSAN"

Uruguay kaptanı Diego Lugano, Chiellini'ye ağır sözler sarf etti. Luis Suarez hakkında FIFA'ya savunmasını veren Uruguay Milli Takımı adına konuşan Lugano, arkadaşını savundu. Chiellini'nin kendisini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Lugano, "İtalyan futbolunda bir oyuncunun sahayı ağlayarak terk edip rakibini suçlayıcı açıklamalar yapması normal değildir" dedi.

"ESKİ YARA İZİNİ YENİYMİŞ GİBİ GÖSTERDİ"

İtalya'nın geleneğine sadık kalarak, her zamanki gibi fauller yaparak klasik oyununu oynadığını ve bu tercihlerinde saygı duyduklarını söyleyen Lugano, "Ancak eğer Chiellini gibi birisi maçı bırakıp Suarez'i şikayet ederse ona saygı duymayız. Bu davranış şekli, hiyerarşi içindeki bir oyuncunun nasıl biri olduğunu gösteren bir referanstır. Eğer oyundaki bir arkadaşını şikayet etmek için ağlayarak sahadan çıkıyorsa, ne insan olarak ne de oyuncu olarak bir değeri yoktur. Söylediklerimin arkasındayım. Chiellini hem muazzam bir müzevir, hem kötü, hem de ağlak bir insandır. Adam gibi yenilgiyi kabul edip hatalarından ders çıkaracağına, bütün ahlak kurallarını es geçerek eski bir yara izini ısırık gibi gösterdi. Ne ısırık, ne de bir yara izi var" ifadesini kullandı.

Bu arada olay sonrası soruşturma başlatan FIFA'nın bugün Suarez hakkında kararını vermesi bekleniyor. Suarez suçlu bulunursa 24 maça kadar men cezası alabilecek.


URUGUAY DEVLET BAŞKANI MUJICA, SUAREZ'İ SAVUNDU

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda önceki gün oynanan İtalya - Uruguay maçında İtalyan rakibi Giorgio Chiellini'yi ısırdığı iddiasıyla FIFA'nın hakkında soruşturma başlattığı Luis Suarez'i savundu.

Uruguay basınına açıklamaya yapan Mujica, "Ben Luis Suarez'i birini ısırırken görmedim. Suarez'i yıpratmaya ve değerini düşürmeye yönelik bir kampanya başlatıldı. Her türlü darbeyle saldırıyorlar, ama o bunların hepsine karşı dik duruyor" ifadesini kullandı.

Canan KAYA/RİO DE JANEİRO, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:52

İLGİLİ HABERLER