Dünya
  • 10.5.2004 14:35

İŞKENCECİ KADIN ASKER KU KLUX KLAN'CI ÇIKTI!...

England'ın yetiştiği kent ve çevresinde de ağırlıklı olarak  "White Trash" (cahil, beyaz ve ırkçı Amerikalılar için kullanılıyor) Amerikalılar ikamet ediyor.

ABD'nin West Virginia eyaletinin Fort Ashby kenti, farklı ırktan veya başka ülkelerden olanlar için kelimenin tam anlamıyla bir cehennem.

Kentte dışarıdan gelip yaşama şansı bulanların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Fort Ashby'de dışarıdan gelenlere tam anlamıyla düşman gözüyle bakılıyor.

Bu nedenle West Virgina'nın bu ücra kentinde Ku Klux Klan adlı ırkçı örgütün etkisi çok büyük. Beyaz ırkın üstünlüğünden yola çıkıp özellikle siyahlara karşı giriştikleri eylemlerle tanınan Ku Klux Klan örgütünün, kentin genç nüfusu arasında epey taraftarı bulunuyor.

Kentin "White Trash" kültürünün etkisinde olması da Ku Klux Klan örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. (White Trash'ler özellikle fakir, cahil, çevreleriyle ilgisiz, yalnızca ucuz bira içip televizyon seyreden beyazlardan oluşuyor.)

İşte Lynndie England, böyle bir ortamdan geliyor. England, Bu nedenle işlediği suça rağmen "White Trash" arkadaşları tarafından "kahraman" olarak nitelendiriliyor.

Kent halkı, Lynndie England için, "Aslında yaptığı hindi avlamak gibi bir şey. Burada sürekli hindi avlıyordu. Orada Iraklılar'ı avlıyor" diyorlar (Tam bir "White Trash" mantığı).

Kentte "Tomboy" (Erkek Fatma) olarak da tanınan England, şimdi askeri mahkemede işkence yapmaktan yargılanacak.

onuç ne olursa olsun Fort Ashby ve çevresindeki "White Trash" kültürü ise serpilip gelişmeye devam edecek.

Editörün Notu: İşkence suçlamasıyla karşı karşıya kalan askerlerin büyüt çoğunluğu da Fort Ashby'ye yakın kentlerden orduya katılmışlar. (JONTURK.COM)

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER