Ekonomi
  • 30.11.2007 15:15

İSKENDER Mİ DAHA ZARARLI, HAMBURGER Mİ?

Fansa, Espark Alışveriş Merkezindeki restoranın açılışında, Eskişehir'deki 2'inci, Türkiye'deki 102'inci restoranın hizmete girdiğini belirterek, Türkiye'de her yıl 60 milyon kişiye hizmet verdiklerini kaydetti.
      Günde 170 bin kişinin McDonald's restoranlarını ziyaret ettiğini anlatan Fansa, şöyle konuştu:
      ''Türkiye'de 3 bin 300'ü aşan çalışanımız var. Çalışanların çoğu öğrenci ve gençlerden oluşuyor. Çok genç bir ekiple çalışıyoruz. Çalışanlarımızın yaş ortalaması 22'dir. Öğrencilere yarım zamanlı ve esnek çalışma saatleriyle iş imkanları sunuyoruz. Bunu Türkiye'de ilk getiren biz olduk. McDonald's 119 ülkede faaliyette. Bu ülkelerde tedarik edilen ürünlerin büyük kısmı başka ülkelerden temin ediliyor. Ancak, Türkiye'de kullanmakta olduğumuz 450 kalem ürünün yüzde 98'ini Türkiye pazarından temin ediyoruz.''
     
     ''DÜNYADA HER GÜN 52 MİLYON KİŞİ GELİYOR''-
      Fansa, Mc Donald'sın Türkiye'de 1986'dan itibaren hizmet vermeye başladığını belirterek, Temmuz 2005'ten bu yana da Anadolu Endüstri Holding'in çatısı altında yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak faaliyetini sürdürdüğünü bildirdi.
      Mc Donald'sın yerelliğin bir parçası olarak standart ürünlere ilaveten yerel tatlara, lezzetlere ve ihtiyaçlara cevap verecek birtakım ürünler geliştirdiğini ifade eden Fansa, şöyle devam etti:
      ''Bunlar arasında Türkiye'de son derece başarılı olmuş menüye 1989'da ilk olarak giren ayran içeceği var. Akabinde köfte burger, Mc Turka ve puf böreklerini dahil ettik. 16 il ve 7 ilçede faaliyette bulunuyoruz. Gelecek yıl da 15 restoran açmayı hedefliyoruz. Bu yıl 145 milyon dolar ciroyu aşmayı planlıyoruz. Satışlarımız geçen yıla oranla yüzde 30, müşteri sayımız da yüzde 10 oranında artış var. Neredeyse Türkiye nüfusuna yakın bir insan her yıl McDonald's'da yemek yiyor. Dünyada her gün 52 milyon kişi McDonald's'a geliyor. Dünyada yılda yaklaşık 18 milyar insan yemek yiyor.''
     
     ''DENGELİ YEMEK YEMENİN BİR PARÇASIYIZ''-
      Fansa, gıda güvenliği ve insan sağlığı konusunda çok titiz davrandıklarını belirterek, uygulanan standartların her ülke için aynı olduğunu bildirdi.
      McDonald's'ın 52 yıldır hizmet verdiğini ifade eden Fansa, ''McDonald's'da yenen yemekler kendi evinizde yiyeceğiniz ürünlerden kat be kat daha güvenli yiyeceklerdir'' dedi.
      İnsanlara hızlı yemek yiyebilecekleri bir yer sunduklarını ifade eden Fansa, şöyle devam etti:
      ''Müşteri bize siparişi verdiği anda 60 saniye içinde bunu karşılama sözü veriyoruz. Bunu ister 5 dakikada, ister 30 dakikada keyif yaparak yesin. Bu tamamen kendisine kalmış bir şey. 15 yıldır beslenme değerlerini yayınlıyoruz ve müşterilerle tepsi örtüleri başta olmak üzere her ortamda bunları paylaşıyoruz. Bunu sektörde yapan ilk ve tek restoranız. Müşteri, McDonald's'dan alacağı üründeki kalori, yağ, enerji ve protein değerlerini görüyor.
      Obezite insanın dengeli beslenmemesidir. Yedeğiniz yiyecekleri yakmazsanız obeziteye neden olur. Bunun için illa fast food yemek şart değil. İnsan tek yönlü beslenirse vücut dengesi bozulur. Bu da sonuçta obeziteye neden olur. Ayrıca, biz ayrıca kimseye (buyrun günde 5 öğün, haftanın 7 günü yemek yiyin) demiyoruz. Bu sunduğumuz bir çeşit. Dengeli yemek yemenin bir parçasıyız.'' Fansa, fast food yiyen insanların obez olduğu şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
      ''McDonald's'da yemek yiyen obez olur diye bir şey yok. Fast food sadece hamburger değil. Tatlı, çerez, cips de fast food. Obezite denince nedense herkesin aklına hamburger geliyor. Bir iskender kebapta en az 700 kalori var. Buna kimse dikkat etmiyor. Piyasada öyle hamburgerler satılıyor ki çoğunun içinde et yok. İnsanlar salata, mayonez, ketçap gibi dolgu malzemesi yiyor.'' Fansa, daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde McDonald's Çocuk Vakfı tarafından tefriş edilen Göz hastalıkları Çocuk Servisinin açılışını Rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin ile yaptı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER