Gündem
  • 29.11.2019 13:32

İSKİ'nin yüzde 80 su zammı teklifine CHP'den akılalmaz savunma

İSKİ'nin, İstanbul'da yüzde 80'i bulan su zammı teklifiyle ilgili CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır'dan ilginç bir savunma geldi.

İstanbul, CHP belediyeciliğini iyice tanımaya başladı. Seçim sürecinde indirim yapacağını, hatta ücretsiz yapacağını vadettiği konularda bile zam yapan İmamoğlu idaresi, pişkin bir şekilde fiyat artışlarını savunmaya devam ediyor.

Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır' ile ilgili görsel sonucu

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, milletin aklıyla adeta alay edercesine, “Zam değil, finansal düzenleme” şeklindeki zam savunmasının ardından, CHP’li İBB Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır’dan da komik bir savunma geldi.

“Zam yok, demedik”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan CHP'li üye Hayrettin Özbakır, İSKİ tarifelerinde yapılmak istenen yüzde 80'e varan zamları savundu.

"Yapacağımız zammı ne yazık ki asgari oranda tutmaya gayret ediyoruz, bu böyle biline" diyen Özbakır, “Seçimlerde 'Zam yapmayacağız' demedik” şeklinde konuştu. Aynı zamanda Özbakır, “Dünyanın hiçbir yerinde de belediyenin yaptığı zamların kaynağı katiyen belediye değildir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Hayrettin Özbakır, AK Parti'nin teklifiyle 31 Mart-23 Haziran arasında yapılan indirimin yine kendilerinin yaptığını savunarak İmamoğlu'nun skandalını da sürdürdü.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2019 13:39

İLGİLİ HABERLER