Medya
  • 12.9.2018 13:18

İslam’a söven kanala TÜRKSAT sessiz kaldı

Londra merkezli yayın yapan ve Türkiye’de de uydu yayını yapan bütün TV platformlarında yer alan Viasat History isimli kanalda İslam’a ve Hz. Rasulullah (Sallallahü Aleyhi ve Selllem) Efendimiz’e ağır hakaretlerde bulunuldu.

 Osman Yiğit  Ankara  Londra merkezli yayın yapan ve Türkiye’de de uydu yayını yapan bütün TV platformlarında yer alan Viasat History kanalında geçtiğimiz Cumartesi akşamı yayınlanan “Lanetli Soylar” isimli Türkçe seslendirmeli Fransızca belgeselde, Hz. Rasulullah, “Arap Milliyetçisi” ve “Savaş Ağası” olarak gösterilirken, İslam dini de Yahudiliğin bir tarikatı olarak lanse edildi.

Belgeselin yayınlandığı Viasat History kanalının, devletin resmi uydu yayın operatörü TÜRKSAT bünyesindeki Teledünya platformunda yer alması ayrıca dikkat ve tepki çekti. İslam ve Hz. Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Selllem) Efendimiz aleyhindeki belgeseli Teledünya’da izlediğini ve şok olduğunu kaydeden bir vatandaş, “Onlarca yönetici ve yüzlerce uzman personelle çalışan RTÜK suç işlendikten sonra mı yayınlara müdahale ediyor? Bu yayınlar neden önceden kontrol edilmiyor?” diyerek olaya tepki gösterdi.

Osman Yiğit

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 14.9.2018 16:12

İLGİLİ HABERLER