Gündem
  • 1.9.2013 16:42

İslam NATO'sunu kurmamız lazım

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Kahramanmaraş Gençlik Kolları tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Gençlik Şöleni'ne katıldı. Şölende yaptığı konuşmada milli görüş olarak amaç ve hedeflerinin tek olduğunu belirten Kamalak, "Tek hedefimiz hakkı hakim kılmaktır. Adaleti ve kardeşliği esas alan bir sistemi yeryüzünde hakim kılmaktır" dedi.

Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep illerine hava savunma sistemlerinin kurulmasının bu kentleri hedef haline getirdiği öne süren Kamalak, konuşmasının ardından partililerle birlikte Ulu Cami Meydanı'nda İslam Dünyası Dayanışma Platformu öncülüğünde Mısır ve Suriye'deki olayları protesto etmek için başlatılan 'Adeviyye Nöbeti'ne katıldı.

MURSİ'NİN YANINDAYIZ

Burada kalabalığa seslenen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mursi'nin yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Tüm kalbimizle Mursi'nin yanındayız. Bu maksatla İstanbul'da 1 milyonu aşan insanımızla, inanmış gönüllerle Mursi'ye destek verdik. Ama bunlar yetmiyor. İslam birliğini kurmak gerekiyor. İslam coğrafyasındaki zulümlerin bitmesi için Müslümanlar bir araya gelip İslam NATO'sunu kurması lazım. Aksi takdirde İslam alemi sömürülmekten ve ezilmekten kurtulamayacak. Hiçbir İslam ülkesi kendi sınırını kendisi çizmedi. Suriye'nin, Türkiye'nin, Mısır'ın, Cezayir'in ve Fas'ın sınırını baba katilleri çizmiştir. Ağlamanın, sızlamanın hiçbir derde derman olmadığını gayet iyi bilmeniz lazım. Eğer ağlamak, sızlamak, feryadı figan etmek dertlere derman olsaydı; anneler, babalar, kardeşler ve bacılar gözyaşı döktüğünde yiğitlerin ayağa kalkması gerekirdi. İşi gereğine göre yapmak gerekir, kardeşlerin bir araya gelmesi lazımdır."

Konuşmanın ardından Kamalak ve beraberindekiler, elleriyle, Mısır'daki direnişin sembolü olan 'Rabia' anlamına gelen '4' işaretini yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER