Gündem
  • 25.10.2020 00:30

İslam ülkelerinde Fransız mallarını boykot başladı

Habervitrini son dakika haberi..Macron'un Peygamber efendimize hakaret karikatürlerini bütün resmi dairele astırmasından sonra, Müslümanlar Fransızlara karşı boykota başladı..
Müslüman ülkeler arasında Macron ve Fransa'ya en sert tepkiyi Türkiye ve Erdoğan gösterdi. Diğer İslam ülkeleri yöneticileri her zaman yaptıkları gibi bu alçakılğı görmezden geldi.

Kuwaiti markets remove French products from shelves as boycott campaign  grows on social media | Daily Sabah
Körfezin satılık vehhabileri İsrail ile ilişkileri düzeltme derdinde olduklarından onlar zaten bu alçaklığı duymazdan geldi.
Yöneticiler Fransız alçaklığına kulaklarını kapattı ama Müslüman halk Fransız ürünlerini boykota başladı.
Süpermarketlerden Fransız ürünleri alınmıyor ve zorla kaldırtılıyor.

Arab trade groups boycott French products over insults
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hazreti Muhammed'in Sallalahü Aleyhi ve Sellem "çizgi filmlerinden vazgeçmeyeceğine" söz veren sözlerinin uyandırdığı kargaşanın ardından, Cumartesi günü Orta Doğu'nun birçok ülkesinde Fransız ürünlerini boykot çağrıları arttı.

several countries in the Middle East call for a boycott of French products  | En24 World

Katar Üniversitesi özellikle Fransız kültür haftasını erteledi ve Kuveyt'ten seyahat acenteleri Fransa'ya gezi programlarını  durdurdu. Ürünler de bu ülkelerde süpermarketlerin raflarından kaldırılıyor.

Türkiye, İran, Ürdün ve hatta Kuveyt, Peygamberin karikatürlerinin yayınlanmasını kınadı. Müslüman ülkeleri bir araya getiren İslam İşbirliği Teşkilatı, "bazı Fransız yetkililerin (...) Fransız-Müslüman ilişkilerine zarar vermesi muhtemel sözlerinden" şikayet etti. Sosyal ağlarda, Fransız ürünlerini boykot çağrıları, Arapça hashtag'ler aracılığıyla Cuma gününden bu yana arttı.

Expel the French ambassador and boycott French products became a top trend  on Twitter. - Pakaffairs.pk

Katar'da, dağıtım zincirleri Al-Meera ve Souq al-Baladi, Fransız ürünlerini bir sonraki duyuruya kadar mağazalardan "çekeceklerini" açıkladı. Al-Meera'nın bir mağazasında bir AFP muhabiri, çalışanların St. Dalfour marka reçelleri raflardan çıkardığını gördü. Katar Üniversitesi Cuma günü Twitter'da, "İslam'a ve sembollerine yönelik kasıtlı saldırı" sonrasında Fransız kültür haftasının ertelendiğini duyurdu.

Kuveyt'te bazı mağazaların raflarından çıkarılan Kiri ve Babybel peynirlerini gösteren görüntüler sosyal ağlarda paylaşıldı.

Calls to boycott French products in Muslim countries after Macron's  comments on the cartoons – Pledge Times

Kooperatifler Federasyonu başkan yardımcısı Khaled al-Otaibi, AFP'ye verdiği demeçte, Kuveyt'in başlıca distribütörleri olan yaklaşık altmış kooperatif birliğinin Fransız ürünlerini boykot ettiğini duyurdu. "Tüm Fransız ürünlerini, yani peynirleri, kremleri ve kozmetik ürünlerini raflardan çıkardık ve bu markaların Kuveyt'teki yetkili acentelerine iade ettik" dedi.

Muslims protest over Charlie Hebdo's Prophet Mohammed cartoon | Daily Mail  Online

Kuveyt Seyahat Acenteleri Federasyonu başkanı Mohammad al-Motairi AFP'ye verdiği demeçte, Kuveyt'teki 430 seyahat acentesinin de Fransa'ya uçuş rezervasyonlarını askıya aldığını söyledi.

Ürdün'de bir muhalefet partisi olan İslami Hareket Cephesi vatandaşları Fransız ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Körfez ülkeleri, özellikle Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Fransız tarım-gıda endüstrisinin ihracatı için giderek daha önemli bir pazarı temsil ediyor.
 
SURİYELİ MUHALİFLER FRANSIZ MALLARINI ÜLKEYE SOKMUYOR

Macron'un açıklamalarına yanıt olarak | "Kurtuluş Hükümeti" ve "Geçici Hükümet" Fransız ürünlerinin Suriye'ye girişini yasakladı

Suriye-Türkiye sınırındaki Bab Al-Hawa geçişi yönetimi, Fransız cumhurbaşkanının defalarca hakaret ettiği “Kurtuluş Hükümeti” nin kontrolü altındaki bölgelere tüm Fransız ürünlerinin girişini yasaklama kararı aldı.

Bu arada, Türkiye sınırını geçen Tel Abyad yönetimi, “İslam dinine karşı kasıtlı kışkırtmalar ve İslam aleyhine hakaret içeren açıklamalara ilişkin son gelişmeler nedeniyle“ Geçici Hükümet ”in talimatıyla Fransız mallarının girişinin yasaklanmasına karar verdi. rakamlar ”.

Kuwait and Qatar's supermarkets boycotts French products. - Q8India.com

 Fransız mallarının yüksek fiyatları nedeniyle yıllardır Halep ve İdlib kırsalında mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

 Öte yandan İdlib'de çok sayıda kişi, İdlib kentinde El-Sa'aa meydanı yakınında yere “Fransız bayrağı” koyarak tekrarlanan hakaretlere öfkesini dile getirdi ve yoldan geçenleri adım adım atlattı.

 Halep'in batı kırsalında Hayyaat Tahrir El-Şam'a bağlı bir güvenlik kontrol noktasının yakınına, Macron'un İslam üzerine yaptığı son yorumlar ışığında insanlar öfke ve saygısızlık işareti olarak üzerine basmaları için yola bir başka bayrak yerleştirildi. birçok ülkede tartışmalı ve aşağılayıcı olarak yorumlandı.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİ

Güncellenme Tarihi : 25.10.2020 01:23

İLGİLİ HABERLER