Spor
  • 28.4.2021 11:25

İsmail Balaban'ın annesiyle yaptığı görüşme olay oldu!

Survivor'da en çok konuşulan yarışmacılardan biri olan başpehlivan İsmail Balaban'ın annesi Gülsüm Balaban'ın, ''Oğlum, senin bırakıp gittiğin gibi değil hiçbir şey burada. O kız senin bırakıp gittiğin gibi değilmiş oğlum. Sen bilirsin. Beni burada öldürdüler oğlum, ben ölümlerden döndüm. Hiçbir şekilde onun adını anma orada.'' sözleri büyük tartışma yarattı. Bunun ardından İsmail Balaban ve hayatına dair bilgiler merak edilmeye başlandı. İsmail Balaban, Survivor öncesi son röportajını ise Spor Arena'ya vermiş, kariyeriyle ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

Survivor yarışmasının son bölümünde İletişim ödülünde İsmail Balaban ve annesinin telefon diyalogları çok konuşulurken başarılı sporcunun nişanlısıyla diyalog kurmak istememesi gecenin tartışma konusu oldu.

Er meydanında 'Sarı Fırtına' olarak bilinen Balaban, Survivor öncesi son röportajını Spor Arena'ya vermiş, burada güreş kariyeriyle ilgili samimi açıklamalarda bulunmuştu.

İşte 17 Ağustos'ta yaptığımız o röportaj:

Yağlı güreş organizasyonlarının önemli isimlerinden İsmail Balaban, kariyer hedefleri ve kendisiyle ilgili merak edilen noktaları Spor Arena yayınında açıkladı. Er meydanında 'Sarı Fırtına' olarak bilinen Balaban, hedefinin 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın madalya olduğunu belirtti.

- Öncelikle sizi tanımayanlar için İsmail Balaban kendi serüvenini nasıl görüyor?
"Ailemizde daha önce sporla ilgilenmiş hiç kimse yoktu güreşe de çok tesadüf başladık aslında, babamın ve amcalarımın ilgisi vardı. İkizim Turan ile beraber bizi sürekli güreştirirlerdi ve sonrasında 18 yaşına geldiğimizde kardeşimle güreşe başlama kararı aldık ve köyümüzde imkan olmadığı için Antalya’ya gitme kararı aldık ve açıkçası serüvenimiz bu şekilde başladı. En başta köyden kendimizi kurtarmak için bir çıkış yolu olarak görmüştük ama başlangıçta çok büyük zorluklarla karşılaştık, bize yaşınız çok geç artık sizden güreşçi olmaz dediler ama biz kafamıza koymuştuk. Çok sıkı bir şekilde antrenmanlarımızı devam ettirirdik ve yavaş yavaş basamakları çıkmaya başladık hedefimiz hep başpehlivan olup tarihe geçmekti ben 2013 yılında, ikizim ise benden 4 yıl sonra başpehlivan oldu ve biz bir ilki gerçekleştirip tarihe geçtik."

- Birçok alan pandemiden etkilendi bunlardan bir tanesi de Yağlı Güreş, Motivasyon olarak ne durumdasınız?
"Salonlar kapanana kadar antrenmanlarımıza devam ettik ama yasaklar başlayınca biz de köyümüze dönüp çalışma kararı aldık. Köydeki evimizde ve depomuzda ikizim Turan ile beraber antrenmanlarımıza devam ettik. Çok zor bir süreç ve hep belirsizlik var ister istemez moral motivasyon olarak güreş camiasını ve bizi etkiledi maalesef."

- Pandemi sürecinin başından bu yana çalışma temponda, antrenman metotlarında ve beslenmende bir dezavantaj oldu mu?
"Takımla beraber yaptığımız antrenmanlar daha iyi oluyordu daha fazla partnerler çalışma fırsatımız oluyordu öyle bir sorun vardı, yağlı antrenmanlarımızı ve kuvvet antrenmanlarımızı da maalesef çok fazla yapamadık."

Güncellenme Tarihi : 28.4.2021 11:27

İLGİLİ HABERLER