Dünya
  • 5.11.2016 01:51

İspanya'da Demirtaş gibi yapan Başkan da gözaltına alındı

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetimindeki Berga kasabasının kadın belediye başkanı Montse Venturos, ayrılıkçı girişimleri ve mahkeme çağrısına kayıtsız kalması nedeniyle gözaltına alındı. Türkiye'yi seçilmişleri içeri tıkmakla suçlayan batı ise birebir aynı olan İspanyol Başkan konusuna sessiz kaldı

İspanyol haber ajansı EFE, yaklaşık 16 bin nüfuslu Berga kasabasının belediye başkanının bu sabah polis tarafından evine düzenlenen operasyonda gözaltına alındığını duyurdu. Katalonya'da ayrılıkçı girişimlere öncülük eden radikal sol görüşlü Halk Birliği Adaylığı (CUP) partisinden Montse Venturos adlı kadın belediye başkanının, İspanya'da geçen yıl 20 Aralık'ta yapılan genel seçimlerde ve 27 Eylül'de Katalonya'daki yerel parlamento seçimlerinde belediye binasının girişine asılan ayrılıkçı Katalonya flamasından dolayı soruşturulduğu belirtildi.

GÖZALTINDA VE MAHKEMEYE ÇIKACAK

Polis kaynakları, mahkemenin ifade vermesi için kendisine yaptığı davetlere bu zamana kadar cevap vermeyen ve hakimin karşısına çıkmayı reddeden Venturos'un ifadesinin alınması için gözaltına alındığı ve mahkemeye çıkarılacağını bildirdi.

HDP'LİLER GİBİ KONUŞMUŞTU

Bu arada CUP partisi, Venturos'un gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılacak olmasını protesto etmek için Berga'da mahkeme binası önünde eylem yapılması çağrısı yaptı. Hakkındaki soruşturmadan dolayı hakim tarafından iki kez ifade vermeye çağırılan Belediye Başkanı Venturos, belediyenin internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, "İtaatsizliğe devam edeceğim ve mahkemeye gitmeyeceğim. Sadece halkın önünde hesap veririm." ifadesini kullanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 5.11.2016 01:53

İLGİLİ HABERLER