Dünya
  • 26.7.2020 11:02

İsrail ajanı Fransız Bernard Levy Libya'da ne arıyor?

İsrail yandaşı Ajan provakatör bizim kontrolümüzdeki bölgelere nasıl girdi.. Ana merkezlerimizden olan Misrata'da nasıl elini kolunu sallayarak dolaşabiliyor?

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, İsrail ile sıkı ilişkilere sahip Fransız yazar Bernard Henri Levy'in Misrata'yı ziyaret etmesiyle ilgili soruşturma talebinde bulundu.

Resim

Levy'in Misrata'ya yaptığı ve İsrail'i destekleyen tavrından ötürü Libyalı aktivistler tarafından tepkiyle karşılanan ziyaretin ardından Konsey tarafından açıklama yapıldı.

Resim

Mişri açıklamada, "Levy'in, Fransa'nın savaş suçlusu Hafter'e (ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri) destek verdiği bir dönemde direniş kenti Misrata'ya girişine izin verilmesine şaşırdık. Yetkili makamlardan bu ziyaretle ve ziyaret davetini yapanlarla ilgili soruşturma açılmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Resim

Libya ordusundan bir yetkili ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Bölgesi'ne bağlı ortak operasyon gücünün, Levy'in Terhune kentini ziyaret etmesine engel olmak için kent önlerine doğru ilerlediğini söyledi.

Resim

Söz konusu yetkili, Levy'in, üst makamlardan onay gelmediği iç

Güncellenme Tarihi : 26.7.2020 11:16

İLGİLİ HABERLER