Dünya
  • 18.10.2020 20:01

İsrail Azerbaycan'a destek Ermenistan'a gözdağı verdi

İsrail'in Azerbaycan elçisi Ermenilere gözdağı verdi

Büyükelçi, İsrail'in Azeri müttefikleriyle dayanışma içinde olduğunu kaydetti ve ülkeye insani yardım sağlamayı teklif etti.

George Deek, Perşembe günü İsrail'in ilk Hıristiyan Arap büyükelçisi olarak atandı. Azerbaycan'da görev yapacak.

George Deek: "I am honored to be Ambassador to Azerbaijan - our friend and  strategic partner"

Azeri haber ajansı Trend'in bildirdiğine göre, İsrail'in Azerbaycan Büyükelçisi George Deek Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ermeni ordusunun yakın zamanda bildirilen eylemlerine atıfta bulunarak, "Sivillere yönelik şiddet ve tehdit kullanmak kabul edilemez." Dedi .Büyükelçi Ermenistan'ın sivillere yönelik şiddetinin sürmesi durumanda buna karşı olduklarını bildirdi.

Israel appoints its first ever Christian Arab Ambassador

Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden ihtilafla ilgili olarak Azeri cumhurbaşkanlığı idaresi yetkilileri ile konuşan Deek'e, Ermeni askeri provokasyonları ve sivillere yönelik saldırıları anlatıldı. Bunlar arasında askeri tesisler olmayan şehirlere roket ve topçu saldırıları ve yerel sivil halka yapılan Ermeni vahşeti de vardı.

"Sivillerin hedef alınmasını şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan'ın Gence, Mingaçevir, Berda, Tatar ve diğer şehir ve bölgelerinde, çocuklar da dahil sivillerin yoğun füze sonucu yaralanıp öldürüldüğü son olaylardan derinden etkileniyoruz” diyen Deek, “Ermenistan’ın sebep olduğu bu trajediyle bağlantılı olarak en derin taziyelerimi ve yaralılara acil şifalar diliyorum "dedi.

Büyükelçi, İsrail'in Azeri müttefikleriyle dayanışma içinde olduğunu kaydetti ve ülkeye insani yardım sağlamayı teklif etti.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2020 20:13

İLGİLİ HABERLER