İSRAİL BM'NİN 5000 TON BUĞDAYINI GAZZE ŞERİDİNE ULAŞTIRDI!..

1 dk okuma
İSRAİL BM'NİN 5000 TON BUĞDAYINI GAZZE ŞERİDİNE ULAŞTIRDI!..

Hızlı Özet

BM'nin sağladığı 5000 ton buğdayın İsrail'den Gazze Şeridi'ne gönderildiği bildirildi.

BM'nin sağladığı 5000 ton buğdayın İsrail'den Gazze Şeridi'ne gönderildiği bildirildi.
      İsrail'in Filistin topraklarındaki faaliyetlerini koordine eden büronun sözcüsü Şlomo Dror, buğdayı İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki en önemli geçiş noktası olan Karni'den Gazze Şeridi'ne ulaştırdıklarını belirtti.
      Dror, Filistin halkının Gazze Şeridi'nde insani bir krizle karşı karşıya kalmaması için bu işlemin böyle davem etmesini ümit ettiklerini kaydetti.
      Bu arada, BM'nin Filistinli mültecilere yardım örgütü UNRWA sözcüsü, buğday sevkiyatından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu, tüm yardımlarının Karni'den geçtiğini, bu geçiş noktasının açık kalması ve daimi olarak kullanılmasının önemli olduğunu belirtti.
Bu haber 2480 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu karşıtı Elif Eralp'in zaferi Almanya'da Yahudileri panikletti
Dünya

Netanyahu karşıtı Elif Eralp'in zaferi Almanya'da Yahudileri panikletti

Netanyahu Yönetimine Karşı Hukuki Mücadele: Eralp, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de "ağır suçlar işlediğini" vurgulayarak seçilmesi durumunda Netanyahu'nun tutuklanması ve uluslararası hukuk önünde hesaba çekilmesi için mücadele edeceğini belirtmiştir.

Habervitrini11877 Görüntüleme
İran Hürmez'de İsrail hava aracını düşürdü
Dünya
#İran#İsrail#hürmüz boğazı

İran Hürmez'de İsrail hava aracını düşürdü

Söz konusu İHA’nın keşif amacıyla kullanılan İsrail merkezli savunma şirketi Aeronautics yapımı “Orbiter” tipi hava aracı olduğu kaydedildi.

Habervitrini13419 Görüntüleme
Rusya'da zafer Putin'in.. Komünistler hezimete uğradı
Dünya

Rusya'da zafer Putin'in.. Komünistler hezimete uğradı

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması ile 39 bölgenin yerel yönetimlerini belirlemek üzere düzenlenen genel seçimlerde oy verme işlemi tamamlandı. 111 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, saat dilimi farkı sebebiyle son olarak en batıdaki Kaliningrad’da sandıklar kapandı ve oy sayımına geçildi.

Habervitrini14128 Görüntüleme
Yapay zeka 108 yıllık 'Birinci Dünya Savaşı' şifresini çözdü
Dünya

Yapay zeka 108 yıllık 'Birinci Dünya Savaşı' şifresini çözdü

GPT-6 Astra adlı yapay zeka modelinin, 1918’de Alman ordusu tarafından gönderilen şifreli bir telsiz mesajını çözmüş olabileceği açıklandı. Ortaya çıkarılan metin İngiliz savaş gemisi HMS Canterbury’nin seyir defteriyle örtüşse de çalışma henüz bağımsız kriptografi uzmanlarınca doğrulanmadı.

Habervitrini10964 Görüntüleme