Dünya
  • 29.6.2009 16:24

İSRAİL 'BU KADARINA DA PES ARTIK' DEDİRTTİ

İsrail'in bazı askeri kontrol noktalarında, çalışmak için İsrail tarafına geçen Filistinlilerin yanlarında götürdükleri gıda maddelerine kısıtlama getirildiği bildirildi.

BÜYUK BOY ŞİŞEDE SUYA İZİN YOK

Haaretz gazetesi, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Tulkarem'de, özel bir güvenlik şirketi tarafından işletilen "Şa'ar Efraim" kontrol noktasında, Filistinlilerin büyük boy şişe su ve bazı yiyeceklerle geçişlerine izin verilmediğini yazdı.

Batı Şeria'daki kontrol noktalarında gözlem yapan, gönüllü İsrailli kadınların oluşturduğu MahsomWatch örgütünün ortaya çıkardığı durum, Filistinliler tarafından da doğrulandı.



Habere göre, Modiin Ezrahi adlı güvenlik şirketi tarafından yönetilen kontrol noktasında, Filistinli işçilerin beraberinde ancak pide benzeri 5 küçük ekmek, bir kutu humus, bir kutu balık konservesi, bir küçük şişe su veya içecek, bir iki dilim peynir, bir iki kaşık şeker ve 5-10 adet zeytin götürmesine izin veriliyor.

Genel olarak İsrail'de 12 saatlik çalışma süresi bulunan, saat 02.00 gibi evlerinden yola çıkan ve saat 17.00 gibi dönen Filistinli işçilerin başka gıda maddesi veya yemek pişirmekte kullanılan araç gereç götürmeleri de engelleniyor.

İZİN VERİLEN GIDALAR İHTİYAÇI KARŞILAMAYACAK KADAR AZ

Şa'ar Efraim kontrol noktasında işçilerin beraberinde götürmesine izin verilen gıda miktarının, bu kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda olmadığı, işçilerin, çok pahalı olduğu için İsrail'de alışveriş yapmadığı belirtiliyor.

MahsomWatch'ın konuyu ilettiği Savunma Bakanlığı henüz açıklama yapmazken, İsrail ordusu, gıda maddelerinde sınırlama olmadığını kaydetti. Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, işçilerin ancak satmak amacıyla büyük miktarlarda gıda maddesiyle geçişine izin verilmediğini bildirdi.

KONTROL NOKTASI ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİNE DEVREDİLECEK

Bu arada, Şa'ar Efraim yakınlarındaki Kalkilya kontrol noktasında ise Filistinli işçilerin beraberlerinde götürdüğü gıda maddelerine yönelik herhangi bir kısıtlama bulunmadığı ifade edildi. Bu kontrol noktasının İsrail askerleri tarafından yönetildiği, ancak önümüzdeki hafta burasının da özel bir güvenlik şirketine devredileceği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER