Dünya
  • 21.6.2021 21:07

İsrail Havada droneleri vurabilen bir lazer sistemini test etti

İsrail, ordusu 11 günlük savaş sırasında Gazze'den atılan rokete karşı yüzde 90'lık bir durdurma oranına büyük ve sofistike bir hava savunma sistemine zaten sahip.
Demir kubbe olarak adlandırılan korkunç pahalı bu sistem Hamas'ın dronlarına karşı çaresiz kalmıştı. Bu hava sistemi aynı şekilde Filistin'den gelen roketlerin yüzde 10'unu da kaçırdı. Şehirlere düşen bu roketler can vemal kaybına yol açtı.
İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıllarda daha büyük ölçekte konuşlandırmayı umduğu teknoloji olan drone'ları havada vurabilen havadan yüksek güçlü bir lazeri başarıyla test ettiğini söyledi.
İsrail'in güçlü hava savunma sistemine eklenecek bu lazer teknolojisi ile Filistin'den gelen drone saldırıları da önlenmeye çalışılacak..

LAZER 1 KİLOMETREDE ETKİLİ

Savunma Bakanlığı askeri araştırma ve geliştirme başkanı Tuğgeneral Yaniv Rotem'e göre, Elbit Systems ile geliştirilen bir prototip sivil bir uçağa monte edildi ve Akdeniz üzerinde yakın zamanda yapılan bir testte "birkaç" insansız hava aracını başarıyla vurdu. .

Gazetecilere verdiği demeçte, "Havadan gelen tehditleri engelleme ve yok etme yeteneği çığır açıcı. İsrail bu tür yetenekleri kullanan ilk ülkeler arasında."

Son testte, sistem dronları yaklaşık 1 kilometre (0,6 mil) mesafeden vurdu. Önümüzdeki yıllarda İsrail, roketleri, havan mermilerini ve insansız hava araçlarını engelleyebilecek 8-10 kilometre (5-6 mil) menzile sahip yer tabanlı bir sistem kurmayı umuyor.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2021 22:27

İLGİLİ HABERLER