Dünya
  • 16.4.2021 22:02

İsrail Hayfa Üniversitesi : Türkiye Ortadoğunun en güçlü donanmasına sahip olma yolunda..

Tel Aviv'deki bir üniversite İsrail ordusuna uyarıda bulundu!..  "Türkiye bizim için potansiyel tehdit"

İsrail Hayfa Üniversitesi Denizcilik Politikası ve Strateji Araştırma Merkezi tarafından  yapılan bir analiz, Türk Donanmasının Orta Doğu'daki "en güçlü" olduğu sonucuna vardı. Hazırladıkları raporda bu durumunun aynı zamanda İsrail'e "potansiyel tehdit" olduğu vurgulandı.
İsrail medyasına düşen raporca çarpıcı ayrıntılar dikkat çekti.
Denizcilik Politika ve Strateji Merkezi'nin yürüttüğü çalışmada "Ankara, bölgesel bir gücü farklı kılan ve uzun menzilli operasyonlar yapabilen bir deniz kuvveti inşa ediyor. Buna çok dikkat etmeliyiz." denildi.

İsrail'in internet sitesi "MIGnews" , Türk donanmasıyla ilgili yapılan analizde, Türkiye'nin Akdeniz'deki çıkarlarını korumak için aldığı önlemleri ve ülkenin savunma alanındaki teknolojik ilerlemesini dikkate aldığını belirtti. 
İsrail web sitesine göre Türkiye, Yunanistan'ın deniz sınırı iddialarını reddetti ve geçen yıl sondaj gemileri gaz sahalarını araştırmak için gönderdi.

Türkiye'nin artan deniz gücünün, İsrail için gelecekte potansiyel bir tehdit ve meydan okuma oluşturacağı yönünde uyarının yapıldığı araştırmanın ciddiye alınması gerektiği belirtildi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin gücü bir kez daha gözler önüne serildi.

İsrail'deki Hayfa Üniversitesi Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan ve Ocak 2021'de yayımlanan araştırmaya göre, Türk donanmasının, Doğu Akdeniz'deki en güçlü donanma olduğu belirtildi.

Araştırmada son yirmi yılda Türk donanması, çehresini ve gücünü değiştirdiği, Türk Deniz Kuvvetlerindeki bu değişikliğin, tasarlanan denizcilik stratejisinin bir meyvesi olduğuna dikkat çekildi.

TEL AVİV'E UYARI: CİDDİYE ALIN

"Türkiye'nin artan deniz gücünün, İsrail için gelecekte potansiyel bir tehdit ve meydan okuma oluşturacağı" hipotezinin de tartışıldığı araştırmada, Tel Aviv yönetiminin, "bu muhtemel tehdidi" ciddiye alması gerektiği uyarısı yapıldı.

'İSRAİL KARŞISINDA TÜRKİYE'YE BÜYÜK BİR ÜSTÜNLÜK KAZANDIRACAK'

Araştırmada, "Ankara'nın filosunu birkaç yıl içinde gelişmiş 6 denizaltıyla güçlendireceği, Türk Deniz Kuvvetlerinin böylece 12 ila 14 gelişmiş denizaltıya sahip olacağı ve bu durumun İsrail karşısında Türkiye'ye büyük bir üstünlük kazandıracağı" kaydedildi.

'TÜRKİYE'YE EŞSİZ BİR HÜCUM KABİLİYETİ SAĞLAYACAK'

Türk donanmasının vurucu gücüne ve müdahale kabiliyetine de işaret edilen araştırmada, Türk Deniz Kuvvetlerinin, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye eşsiz bir hücum kabiliyeti sağlayacağı ifade edildi.

Ortadoğu'nun en güçlü deniz filosu

İRAN'IN DENİZ GÜCÜ

Ortadoğu'nun en güçlü deniz filolarının 2020 yılı istatistiklerine göre , İran filosu dünyanın en büyük savaş gemileri arasında 4. sırada yer alıyor ve Ortadoğu'nun en büyük filosunu ve savaş gemisi sayısını temsil ediyor. 398 savaş gemisi var.

İran filosunda devriye gemileri ve mayın tarama gemilerinin yanı sıra 34 denizaltı, 3 korvet ve 6 fırkateyn bulunuyor.

MISIR'IN DENİZ GÜCÜ

Mısır filosu dünyanın en büyük savaş gemileri arasında altıncı sırada yer alırken ve Orta Doğu'nun en büyük ikinci savaş filosuna sahip.. Savaş gemilerinin sayısı 319'a ulaşıyor.

TÜRK DONANMASI

Türk Donanması filosu, Ortadoğu'nun en güçlü savaş gemileri arasında üçüncü sırada yer alırken, 194 gemiye ulaşan savaş gemisi sayısı ile dünyada 12. sırada yer aldı. Türk filosunun gemileri arasında 16 fırkateyn, 10 korvet, 12 denizaltı, 34 devriye gemisi ve 11 mayın tarama gemisi bulunuyor.

İSRAİL DONANMASI

İsrail filosu 65 gemi ile dünyada 37., Orta Doğu'nun en büyük filoları arasında 8. sırada yer almakta ve 4 korvet, 6 denizaltı ve 37 devriye gemisinden oluşmaktadır.

AMERİKA

 Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en güçlü donanmaları listenin başında olmaya devam ediyor. Mevcut Nimitz sınıfının yerini almaya başlamak için üç Gerald Ford uçak gemisi inşa etti. 

İNGİLTERE

İngiliz Kraliyet Donanması'nın iki yeni uçak gemisi yapımına başladı. kırk yıllık bir aradan sonra Deniz Kuvvetleri'ne ve Balistik füze denizaltı filosuna geri dönecek.

ÇİN

HİNDİSTAN

RUSYA

Güncellenme Tarihi : 17.4.2021 11:19

İLGİLİ HABERLER