Gündem
  • 2.5.2024 21:17

İsrail ilk kezhava savunma sistemi İlbit System'i bir yabancıya satıyor

Elbit Systems, ilk kez uluslararası müşteriye hava savunma sistemi satıyor

İsrailli güvenlik şirketinin yeni Red Skies sistemi, dronlar da dahil olmak üzere alçak irtifa tehditlerine karşı dayanıklı sistemi 48 milyon doların üzerinde bir fiyata satılacak. Ancak kime satılacağı açıklanmadı

Elbit systems sign MoUs with Japanese companies - Airforce Technology

Elbit Systems, güvenlik şirketinin yabancı bir müşteriyle yaptığı ilk anlaşmada Red Skies adlı yeni bir hava savunma sistemi satacak. Anlaşmanın kapsamı iki yıllık bir süre için 180 milyon şekel (48 milyon dolar) seviyesinde bulunuyor. Yeni taktik hava savunma sistemi kısa menziller için tasarlandı ve alçak irtifa tehditlerine karşı savunma yapmak üzere tasarlandı.

Elbit Systems Proves Defense Is The Best Offense (NASDAQ:ESLT) | Seeking  Alpha

Sistem, İsrail merkezli uluslararası askeri teknoloji şirketi ve savunma yüklenicisi Elbit tarafından geliştirildi ve bir kısmı halihazırda İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Red Skies'ın avantajı nispeten düşük maliyetidir çünkü Ukrayna Savaşı ve Gazze'deki savaştan bu yana savaş alanında önemli silahlar haline gelen, başta dronlar ve İHA'lar olmak üzere 15.000 feet'e kadar uçan uçaklar için çok katmanlı bir savunma çözümü sağlar. Bunlara karşı savunma sistemlerine başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden yoğun talep geliyor.

İsrailli Elbit Systems, CV90'ları Iron Fist aktif koruma sistemi ile  donatacak

Elbit Salı günü borsaya iki yıl sürecek olan ihaleyi kazandığını bildirdi. Elbit Systems Land Ltd. genel müdürü Udi Vered, Ynet'e şunları söyledi: "Bu yeni bir çözüm. Bu sistem, geliştirme döngüsünden sonra ilk kez bütünüyle satılıyor. İhalenin onayı bir buçuk yıl sürdü."

Sözleşmeye göre Elbit, çok katmanlı savunma için gelişmiş bileşenlerden oluşan bir paket de dahil olmak üzere iki Red Skies pili tedarik edecek: bir araçtan uzaktan çalıştırılan, elektro-optik/kızılötesi (EO/IR) ile donatılmış bir füze fırlatma birimi (MLU). ) otonom operasyon yetenekleri ve hassas VSHORAD füzelerini fırlatmak için 7 kilometreye kadar menzile sahip.

pješak pametan Spektakularan iron fist israel Stvaran uvoz Doviđenja

Sistemde MLU'nun tamamlayıcısı olarak merkezi işlemci içeren Batarya Hedef Tespit Radarı (BTDR), C2 sistemi ve diğer askeri birliklerle koordinasyonu sağlayacak gelişmiş iletişim sistemi de yer alıyor.

Ayrıca Red Skies, insansız hava sistemlerine karşı Elbit'in ReDrone çözümü olan elektronik harp sistemi ile donatılmıştır. Bu kapsamlı çözüm, insansız hava tehditlerine karşı "yumuşak savunma" da dahil olmak üzere tehdit algılama ve kataloglamayı içerir.

Elbit Systems presenta el avanzado mortero torreado Crossbow

ReDrone, gelişmiş X-bant DAiR radarlarından, Sigint sensörlerinden, gelişmiş elektronik savaş yeteneklerinden ve gelişmiş ve entegre hava görüntüleri sağlayan COAPS-L elektro-optik yükünden oluşur.

Sistemin bileşenlerinin her biri bağımsız olarak veya senkronize olarak çalışabilir, bu da belirli operasyonel gereksinimlere göre uyarlanmış esnek dağıtıma olanak tanır. Şirket, "Sistem ister bağımsız bir atış birimi olarak konuşlandırılsın, isterse bölgesel bir savunma çerçevesine entegre edilsin, Elbit'in Red Skies sistemi, birleşik komuta ve kontrol ile kapsamlı bir savunma sunuyor" dedi.

Michael Federmann liderliğindeki Elbit, 2023'ü %8'lik gelir artışıyla, toplam 6 milyar dolar ile kapattı. Yılın son çeyreğinde Gazze'deki savaş sırasında satışları yüzde 60 arttı ve yıllık siparişler 17,8 milyar dolara yükseldi. Net kar, ABD'deki operasyonların kapatılması nedeniyle 42 milyon dolar düşüldükten sonra 215 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Güncellenme Tarihi : 2.5.2024 21:27

İLGİLİ HABERLER