Dünya
  • 14.12.2019 17:31

İsrail, İngiltere'de seçimi Boris Johnson'un kazanmasına sevindi

İsrail İngiltere'deki seçim sonucundan memnun

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İngiltere’de gerçekleşen seçimlerin ardından Muhafazakar Parti lideri Boris Johnson’ın zaferinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İngiltere’de gerçekleşen seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Muhafazakar Parti lideri Boris Johnson’ın zaferinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca seçim sonuçlarını antisemitizm ile mücadelede  ‘dönüm noktası’ olarak kabul ettiklerini söyledi.

AFP’nin haberine göre Katz, seçimleri kazanan Johnson’ı tebrik ederek, “Bu sadece politik bir zafer değil, aynı zamanda İngiliz tarihi ve değerleri için de bir zafer. Bu, nefretle mücadele önemli bir dönüm noktası” dedi.

Bakan Katz, isim vermeden, antisemitizmin seçim kampanyasına dahil edildiğini, ancak İngiliz halkının ezici bir şekilde buna karşı oy kullandığını ifade etti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Arkadaşım Boris Johnson’ı İngiltere seçimlerindeki tarihi zaferinden dolayı tebrik ediyorum. İngilizler ve iki ülke arasındaki dostluk için harika bir gün” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, dün gerçekleştirilen seçimlerde Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi’ne ezici bir üstünlük sağlayarak, seçimlerden zaferle ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 14.12.2019 17:33

İLGİLİ HABERLER