Dünya
  • 18.1.2015 20:41

İsrail, İranlı komutanı öldürdü

İran, İsrail'in Suriye'de helikopter ile düzenlediği ve bazı Hizbullah üyelerinin de öldürüldüğü saldırıda İranlı bir generalin de öldürüldüğünü bildirdi.

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, öldürülen generalin İran Devrim Muhafızı komutanlarından Muhammed Ali Allah Dadi olduğu belirtildi.

İran’daki Yezd eyaletinin El Gadir Devrim Muhafızları Birliği komutanı olan Dadi’nin bir grup Hizbullah üyesiyle Suriye’nin Kuneytra kentinde devriye görevi yaptığı sırada İsrail helikopterince hedef alındığı duyuruldu.

Açıklamada, İranlı generalin “teröristlerle mücadele eden Suriye devleti ve milletine askeri danışmanlık yapmak için bu ülkede bulunduğu” kaydedildi.

Haberde, Allah Dadi ‘nin “Siyonist fitnesi” olarak tanımlanan Suriye’deki “komplo ve cinayetleri” etkisiz kılmak ve durdurmak için danışmanlık anlamında etkili bir rolünün olduğu aktarıldı.

İsrail helikopteri, Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenledi. Saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye'nin de arasında bulunduğu 5 Hizbullah militanı öldürüldü.

Öte yandan Hizbullah basın ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, Kuneytra'da devriye gezen Hizbullah aracının, İsrail hava saldırısına uğradığını, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine bilgi verildiği ifade edildi.

Kuneytra, uzun süredir Suriye ordusu ve Nusra Cephesi arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suriye ordusunun, geçen yıl Ekim ayında, Kuneytra'ya düzenlediği hava saldırılarında 15 kişi ölmüştü.

İsrail-Hizbullah arasında 2006'da yapılan savaşın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye, 2008'de Suriye'nin başkenti Şam'da aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti. Oğlu Cihad Mugniye ise Hizbullah'ın üst düzey komutanları arasında yer alıyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER