Gündem
  • 21.8.2009 17:04

İSRAİL KATLİAMINDAN KURTULDU, TÜRK OLDU

İsrail'in geçen yıl Filistin topraklarında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılardan kurtularak Gazze'den ailesiyle birlikte kaçan Hajjar'ın, Türk vatandaşlığına geçmek için 8 ay önce yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı, İzmir Hükümet Konağı'nda düzenlenen törenle Vali Cahit Kıraç tarafından kendisine verildi.

Türk vatandaşlığını ispatlayan nüfus cüzdanını eşi Burcu, kızları Süreyya, Zeynep, Güldal ve Deniz ile almaya gelen Nasser Hajjar, yaşadığı sıkıntıların ardından Türk vatandaşlığına geçmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Kıraç da törende yaptığı konuşmada, Nasser Hajjar'ın geçen yıl Gazze'de yaşanan insanlık dramı sırasında ailesiyle birlikte orada bulunduğunu ifade ederek, Hajjar'ın ailesinin ''bu insanlık vahşetinden kurtarabilmek adına Türkiye'ye sığındığını'' hatırlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Hajjar'ın, eşi ve 4 çocuğunun Türk vatandaşı olduğunu belirten Kıraç, Hajjar'ın da memleketinde yaşanan bu dramın ardından Türkiye'ye yerleşmek ve hayat kurabilmek için 8 ay önce Türk vatandaşlığına başvurduğunu söyledi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞ İSTEĞİNİ İLETTİ-

Kıraç, Hajjar'ın, bu isteğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e gerçekleştirdiği bir ziyarette bizzat iletme fırsatı bulduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda kendisini işlemlerin takibi konusunda görevlendirdiğini anlatarak, ''İçişleri Bakanlığımızla uzun süren görüşmeler, yazışmalar sonucunda Nasser'i Türk vatandaşlığına geçirme kararını almış durumdayız. Ben yeni statüsünün kendisine, eşine ve çocuklarına hayırlı olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

Valilik olarak Nasser Hajjar'ın Türk vatandaşı olmadığı için çalışamaması nedeniyle aileye 8 aydır destek verdiklerini de dile getiren Kıraç, Hajjar'ın bir Türk vatandaşı olarak bundan sonra kendi ayakları üzerinde duracak noktaya geldiğini söyledi.

Kıraç, aileyi göstermiş olduğu mücadele azminden dolayı kutlayarak, Nasser Hajjar'a nüfus cüzdanını verdi.

-''BUGÜN BENİM İÇİN EN BÜYÜK BAYRAM''-

Türk vatandaşlığına geçen Hajjar ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye'ye geldiği günden itibaren tüm devlet yetkililerinin kendisi ve ailesinin sorunlarına yakın ilgi gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'de halkın dertleriyle ilgilenilen bir devlet düzeni ve sistem olduğunu dile getiren Hajjar, ''Bu ülkenin bir yurttaşı olmak benim için onurdur. Bugün benim için en büyük bayram'' dedi.

Hajjar, nüfus cüzdanının teslim edilmesi nedeniyle düzenlenen törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen 8 ay içerisinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, ''Bizim için riskli bir dönemdi. Aile birliğimizin sürmesi için Filistin'e dönmememiz söz konusuydu. Bayağı zor günler geçirdik. Ama gerçekten, hükümetin, Sayın Kıraç'ın bize her zaman kapıları açıktı. Bu bizim için bir teselliydi, bundan güç alıyorduk'' diye konuştu.

Gelecek planlarına ilişkin olarak da Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatan Hajjar, artık vatandaş olduğu için Türkiye'de avukatlık yapabileceğini ve bu şekilde ailesinin geçimini sağlayabileceğini ifade etti.

Nasser Hajjar'ın eşi Burcu Hajjar da eşinin Türk vatandaşlığına kabul edilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

''Çok mutluyuz. Hala inanamıyorum. Artık sabrımızın sonuna gelmiştik, çok zor dayandık 8 ay. Tam Gazze'ye geri dönmeyi düşünürken böyle bir mutluluk oldu bizim için. Bu mutluluğun Ramazanın ilk gününe gelmesi de sürpriz oldu. Sayın Başbakanımıza, İzmir Valimize çok teşekkür ederiz.''

-NAJJAR'DI ''HAJJAR'' OLDU-

Bu arada Türk vatandaşlığına geçen Filistin kökenli avukatın gerçekte ''Najjar'' olması gereken soyadının, nüfus cüzdanına yanlış bir şekilde ''Hajjar'' olarak yazıldığı dikkati çekti.

Vali Kıraç'ın yeni nüfus cüzdanını kendisine takdimi sırasında yanlışlığı fark eden avukat Nesser Hajjar (Najjar), isminin zor olduğunu ve hep yanlış yazıldığını söyledi

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER