Dünya
  • 31.1.2007 21:26

İSRAİL ÖZEL KUVVETLERİ İSLAMİ CİHAD LİDERİNİ YAKALADI

NABLUS - İsrail Özel Kuvvetleri'nin Batı Şeria'nın kuzeyinde İslami Cihad Örgütü'nün lideri Nasser Jawabreh'i yakaladığı bildirildi.


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İslami Cihad liderlerinden Jawabreh'ın (32) Nablus'taki evi İsrail özel kuvvetleri tarafından kuşatıldı. Daha sonra eve düzenlenen operasyonda Jawabreh'ın yakalandığı, eşinin de ciddi biçimde yaralandığı ifade edildi.

Plastik mermiyle yaralanan Jawabreh'in eşine Filistinli gençlerin yardım ettiği öğrenildi. Öte yandan İsrail askeri sözcülüğü operasyonu doğrularken, Jawabreh'ı geçtiğimiz gün İsrail'de düzenlenen intihar saldırısıyla alakalı olduğu ve İslami Cihat Örgütü'nün üst düzey bir yetkilisi olarak tanıttı. Sözcülükten yapılan açıklamada Jawabreh'in eşinin, askerlerin kapıyı açmasının ardından, kafasını kapıya çarpması sonucu yaralandığı ve helikopterle Tel Aviv yakınlarında bir hastaneye götürüldüğü kaydedildi.


İslami Cihad, İsrail'de son 2 yılda gerçekleştirilen intihar saldırılarının hemen hemen hepsinde ve son olarak 9 ay aradan sonra İsrail'de düzenlenen ve 3 kişinin öldüğü intihar saldırısının sorumlusu olarak gösterilmekte.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER