Gündem
  • 4.8.2020 00:34

İsrail Şam'ı vurdu

İsrail Ordusu bu akşam Suriye'deki askeri hedeflere yönelik bir saldırı başlattığını ve hava saldırılarını Pazar günü yapılan operasyona yanıt olarak gerçekleştirdiğini açıkladı.

İsrail'den Şam'daki rejim ordusuna saldırı: Komuta merkezleri ve askeri üsler vuruldu...
Esad'a yakın medya ise patlamaları farklı şekilde duyurdu.. Suriye devlet medyasının Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye hava savunmasının Şam'ın güneybatı kırsalındaki gökyüzünde "düşman hedeflere" direndiğini belirtti.

IDF sözcüsü Avichay Adraee, tweet'den yapıtğı açıklama, işgal altındaki Golan Tepeleri'nin güney kesiminde dün başlatılan füze operasyonuna yanıt olarak saldırıların gerçekleştirildiğini duyurdu.İsrail’e ait savaş uçakları ve helikopterleri, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde konuşlu Esed rejimi ordusu hedeflerine saldırı düzenledi. Saldırıda, rejim ordusuna ait komuta merkezleri, askeri üsler, karadan havaya füze rampaları ile gözetleme ve istihbarat noktaları vuruldu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin, dün işgal altındaki Golan Tepeleri’nin güneyinde patlayıcı maddelerle saldırı girişimine karşılık olarak Suriye’nin güneyindeki hedeflere saldırdığını duyurdu.

İsrail’in kendisine yönelik saldırılara karşılık vermeye devam edeceğine vurgu yapan Adraee, Beşşar Esed rejiminin Suriye topraklarından İsrail’e yönelik yapılan eylemlerden sorumlu tutulduğunu kaydetti.

Öte yandan Esed rejiminin haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin Şam’ın güneybatı kırsalına düzenlenen saldırılara karşılık verdiğini iddia etti.

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), askeri bir kaynağın Pazar günü El Karaniyah kasabası yakınlarındaki işgal altındaki Suriye Golanından Suriye Arap Ordusu'nun (SAA) pozisyonlarına doğru ateş ettiğini söyledi. Bugün 22: 40'da İsrail düşman helikopterleri, Quneitra yakınındaki sınırdaki bazı noktalarımızda roket fırlattı. Kaynak, hava savunmalarının düşman füzelerini durdurmayı başardığını da ekleyecekti; ancak askeri bir kaynak El-Masdar'a, İsrailli mermilerin bazılarının Tal Al-Ahmar'ın stratejik tepesinde Al-Quneitra Valiliğini vurduğunu söyledi

 

Zilberman, söz konusu grubun hangi tarafa mensup olduğunu belirtmezken, İsrail’in saldırıya karşılık verebileceğini ifade etmişti.

Güncellenme Tarihi : 4.8.2020 01:26

İLGİLİ HABERLER