Gündem
  • 29.4.2015 22:06

İsrail Türkleri böyle içeriye aldı

İsrail'in 67'nci kuruluş yıldönümünde Ankara'da Swis Otel'de düzenlenen resepsiyonu takip eden gazeteciler iki kez x-ray cihazından geçirilmelerine rağman ayakkabılarının içine kadar didik didik arandı. Bu uygulüama büyük tepki çekti. Resepsiyonda Maslahat Güzar Amira Oron ve elçilik görevlileri davetlileri karşıladı.

MAVİ Marmara saldırısının ardından Türkiye’nin ilişkilerin seviyesini düşürme kararı aldığı İsrail’in 67. Bağımsızlık Yılı resepsiyonla kutlandı. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Aviya Oron, “Türk mevkidaşlarımızın işbirliğiyle ilişkileri normalleştirmeyi ve geliştirmeyi umut ediyoruz” dedi. Büyükelçilik görevlilerinin resepsiyonda yakalarına taktıkları Türk ve İsrail bayraklarının bulunduğu rozet de dostluk mesajı olarak yorumlandı.

EKSTRA GÜVENLİK

İsrail Büyükelçiliği’nin her yıl üst düzey güvenlik önlemleri ile düzenlediği resepsiyonda bu yıl da alınan ekstra tedbirler gazetecileri mağdur etti. Hem otelin girişinde hem de resepsiyon salonunun girişinde 2 saat önceden çağrılan gazeteciler detaylı arandı. Detaylı aramalar sırasında İsrail güvenlikleri tarafından bazı gazetecilerin ayakkabılarının çıkarılmasını istemesi tepki çekti. Bazı gazeteciler takılan kol bantlarına ve aramalara itiraz ederek resepsiyonu takip etmedi. Bir kadın gazeteci ise üzerinde bulunan gömleğin metal düğmeleri sebebiyle ve arama yapacak bayan güvenlik görevlisi olmayınca resepsiyondan ayrıldı. Resepsiyon salonunun bulunduğu koridora güvenlik nedeniyle her yıl zırhlı cip alınırken bu yıl cipin otelin dışında kalması dikkatleri çekti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER