Dünya
  • 30.7.2008 11:03

İSRAİL VAHŞETİNİ GÖRÜNTÜLEYEN KIZIN BABASI TUTUKLANDI

İDRİS ARIKAN
KUDÜS - Geçtiğimiz günlerde bir İsrail askerinin gözaltındaki Filistinliyi plastik mermiyle kısa mesafeden vurmasının görüntülerinin yayınlanmasının ardından dünya kamuoyunda İsrail'e karşı büyük bir tepki oluşurken, vurulma görüntülerini çeken Filistinli kızın babası İsrail tarafından tutuklandı.
Görüntüyü Nil'in'deki evinden çeken 14 yaşındaki Filistinli kızın babası Cemal Amira, İsrail askeri mahkemesi tarafından tutuklanarak hapishaneye gönderildi. İsrail askerinin Filistinli'yi vurduğu görüntülerin yayınlanmasının ardından göz altına alınan 53 yaşındaki Filistinli Cemal Amira, İsrail askerlerine saldırmak, girişe kapalı olan askeri bölgede şiddet göstermek ve şiddet içeren gösterilerde yer almak suçlamasıyla tutuklandı.
Genç kızın çektiği bir dakikayı aşan video kaydında, elleri ve gözleri bağlı Filistinli gence çok yakın mesafeden ateş edilmişti. İsrailli sivil toplum kuruluşu B'Tselem'den yapılan açıklamada görüntünün Batı Şeria'nın Nil'in köyünde 7 Temmuz'daki gösteri sırasında çekildiği bildirilmişti. Gösteriye müdahale eden İsrail askerleri, 27 yaşındaki Eşref Ebu Rahmet'in ellerini ve gözlerini bağlamış, daha sonra da kauçuk kaplamalı çelik mermiyle 1,5 metre mesafeden ateş açmıştı. Ayak parmağından vurulan Ebu
Rahmet, askeri sağlık görevlilerinin tedavi etmesinin ardından serbest bırakılmıştı. Nil'in köyündeki gösteri, İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği duvarı protesto amacıyla düzenlenmişti.
Filistinli genci yakalayarak, ellerini kelepçeleyen ve ardından ayağına plastik mermi sıkan asker, gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Filistinliyi vurduktan sonra gözaltına alınarak sorgulanan İsrailli asker ve komutanı, bir günlük gözetimin ardından sorgulanmaları sonrası birliklerine gönderilmişti.
Dün yine Nil'in köyünde duvar protestosunda İsrail askerlerinin açtığı ateşte, Filistinli bir çocuk başından vurularak öldürüldü. Hastane yetkilileri ve görgü şahitleri, 10 yaşındaki Ahmed Musa'nın, Batı Şeria'daki Nil'in köyü yakınlarında, neredeyse her gün düzenlenen ve İsrail askerlerine taş atılan protesto gösterileri sırasında askerler tarafından başından vurulduğunu aktardılar. İsrailli bir askeri sözcü, ordunun ve Filistinli yetkililerin olayla ilgili bir inceleme başlattığını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER