Dünya
  • 10.2.2008 21:45

İSRAİL'DE "OLMERT İSTİFA" SESLERİ!..

Gazze'de dün düzenlenen roket saldırısı sonucu 8 ve 19 yaşlarında iki gencin ağır şekilde yaralanmasının ardından Kudüs'e gelen yüzlerce eylemci, şehrin girişini kapattı. Daha sonra Başbakanlık önüne gelen eylemciler, Başbakan Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın istifasını istedi. 200 kadar eylemci, ellerinde getirdikleri Kassam roketlerinden kalan parçaları kameralara göstererek, "Kassamları durdurun", "Olmert istifa" sloganları attı. Afişler taşıyan eylemcilerle, polis arasında gerginlik yaşandı.
Eylemciler polis barikatına vurarak seslerini Başbakan Olmert'e duyurmaya çalıştı.
Eylem hakkında açıklama yapan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, 200 kadar eylemcinin ilk olarak şehrin girişini kapattıklarını belirterek, "Siderot'tan gelen protestocular, şu an başbakanlık önünde eylem yapıyorlar. Biz bütün önlemlerimizi almış durumdayız" ifadelerini kullandı.
Bazı eylemciler ise, Gazze'de bir kara harekatı yapılmasını istediklerini söyledi. Eylemcilerden İgal Bracha'da, "Gazze'den Kassam'lar geliyor. Biz buraya sesimizi duyurmaya geldik. Hükümetten bize gelen roketleri durdurması için plan yapmasını istiyoruz. Oradan gelen saldırılarla insanlar ölüyor, yaralanıyor. Biz, hükümeti operasyona çağırıyoruz. Hükümet, aynı Lübnan'da yaptığımız gibi Gazze'ye de operasyon yapsın" açıklamasında bulundu.
Sabah saatlerinde başlayan eylem, akşam saatlerine kadar devam etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:54

İLGİLİ HABERLER