Dünya
  • 30.4.2021 11:58

İsrail'deki Lag BaOmer Bayramı faciasından dehşet görüntüler

İsrail güne faciayla uyandı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
İsrail'de dini Lag BaOmer Bayramı'nın kutlamalarında aşırı izdiham faciaya neden oldu. Olayda çok sayıda kişi feci şekilde hayatını kaybetti.

İsrail'in kuzeyindeki bir Ortodoks Yahudi dini bayramında insanların aşırı kalabalık bir merdiven boşluğunda kayması ve düşmesi sonucu meydana gelen 'insan çığında', bazıları kritik olmak üzere en az 44 kişi öldü ve 150 kişi yaralandı.

İsrail'in kuzeyindeki Meron yerleşiminde, Lag BaOmer bayramı kutlamalarında yaşanan izdiham nedeniyle en az 44 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ortodokslara tapanlar, İsrail'in kuzeyindeki Lag B'Omer festivalinde gece geç saatlerde şenlik ateşlerine katılıyordu, polis bariyerleriyle çevrili bir bölgedeki bir grup insan, bazılarının düşmesine neden olurken, diğerleri üzerlerine yığıldı.

Olayda ağır yaralananlar olduğu bilgisi üzerine bölgeye 6 ambulans helikopter gönderildi, çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Sağlık görevlileri yaralıları çaresizce tahliye etmeye çalışırken, ancak çok sayıda insan tarafından engellendiğinde yaklaşık 250 ambulans ve tıbbi helikopter bölgeye koştu.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Twitter'dan yayımladığı mesajda, olayın "ağır felaket" olduğunu ve yaralıların iyileşmesi için dua ettiklerini dile getirdi.

Ortodoks Yahudi festivali müdavimleri, ezilmenin başladığı düşünülen merdivenin bir kısmına bakıyor - polis, Covid kurallarını korumak için dikilen engellerin kalabalıkta beklenmedik darboğazlar yarattığını söylüyor

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde ise izdihamda 44 kişinin hayatını kaybettiği, 103 kişinin yaralandığı, yaralılardan 44'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Saat 01.00 civarında başladığı düşünülen izdihamdan sonra sabahın erken saatlerinde bariyerlerden birine sabitlenmiş camlar görülüyor.

Ayrıca, bölgede bir sahra hastanesi kurulduğu, yoğunluktan dolayı telefon şebekelerinde sorun yaşandığı dile getirildi.
İsrail polisinin Meron Dağı'ndaki izdihama ilişkin soruşturma başlattığı da kaydedildi.

Lag B'Omer festivali, İsrail'deki en büyük yıllık toplantılardan biridir ve 2. yüzyıl Haham Şimon Bar Yochai'nin (resimde) mezarının çevresinde gerçekleşir.  Mezar kenarı alanı tipik olarak 10.000 kişi ile sınırlıdır

Yerel basın, önce kutlamanın yapıldığı alandaki sahne veya platformun çöktüğünü aktarmış ancak daha sonra bunu düzeltmişti.

İsrail güvenlik görevlileri ve kurtarma ekipleri, 29 Nisan'da İsrail'in Meron Dağı'ndaki bir olayda ölen düzinelerce insanın cesetlerini inceliyor.

Ölü bedenler İsrailli güvenlik görevlileri ve kurtarıcılar tarafından denetleniyor.  Olayı güvence altına almak için yaklaşık 5.000 polis görevlendirildi ve polis, hacıları bayram sırasında şenlik ateşlerinin yakıldığı olaylardan kaçınmaya çağırdı.

İsrail kurtarma ekipleri, Meron Dağı'nda düzinelerce kişinin hayatını kaybettiği izdihamın ardından ambulansa bir ceset torbası taşıyor

İsrail'deki Lag B'Omer festivalinde düzinelerce insanın ezilerek öldürülmesi üzerine Ortodoks bir Yahudi adam dua ediyor

 

Güncellenme Tarihi : 30.4.2021 11:56

İLGİLİ HABERLER