Medya
  • 15.7.2009 00:54

İSRAİL'DEN ÇOK ÖZEL KANDİL İZNİ...

TRT bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. İsrail'in bugüne kadar çekimlere kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa TRT için kapılarını açacak. TRT, İsrail ve ilgili ülkeler Filistin ile Ürdün'den gerekli izinleri aldı. Miraç Kandili'nde Mescid-i Aksa'dan canlı yayın gerçekleştirilecek.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in Miraç'a çıktığı mekândan yapılacak özel kandil programı, Mescid-i Aksa ile Eyüpsultan Camii'nden dönüşümlü yayınlanacak.

Kurumun Din ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan'ın verdiği bilgiye göre program, 19 Temmuz Pazar günü saat 20.30'da başlayacak.

"Bu yıl Miraç Kandili canlı yayını, Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in Mirac'a çıktığı yer olan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan gerçekleştirilecek. Yayının iki merkezi olacak. Biri Eyüpsultan Camii. Eyüp Sultan Hazretleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde O'nu evinde misafir eden çok mübarek bir zattır. Diğeri de, Kudüs Mescid-i Aksa" diyen Özkan, programın iki yayın merkezinde karşılıklı olarak Kur'an-ı Kerim'den aşr-ı şerifler tilavet edilmesi ile süreceği bilgisini verdi. Programda, ilahiler, kasideler ve mevlit bahirleri okunacak, karşılıklı dualar edilecek. Adem Özkan'ın verdiği bilgiye göre, gecenin son duası Eyüpsultan'la Mescid-i Aksa'dan aynı anda yapılacak.

ÜÇ ÜLKENİN İLİŞKİLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Camidekiler LCD televizyonlardan bu canlı yayında birbirlerini izleme imkânına sahip olacak. Özkan, "Bu önemli yayın; İsrail, Ürdün ve Filistin taraflarının Türkiye ile karşılıklı samimi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecektir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER