Gündem
  • 9.5.2024 12:23

İsrail'e öfkelenenler gördüğü Yahudi'ye saldırıyor

Ortadoğu'da savaşın patlak vermesinin ardından ABD'deki Yahudi karşıtı olaylar iki haftadan biraz fazla bir süre içinde yaklaşık %400 arttı. 

Gazze savaşının alevlendirdiği Yahudilere yönelik açık nefret dünya çapında artıyor

Los Angeles'ta "Yahudileri öldürün" diye bağıran bir adam, bir ailenin evine girmeye çalışıyor. Londra'da oyun parkındaki kızlara "pis kokuşmuş Yahudiler" oldukları ve kaydıraktan uzak durmaları gerektiği söyleniyor. Çin'de Yahudileri parazitlere, vampirlere veya yılanlara benzeten paylaşımlar sosyal medyada hızla çoğalıyor ve binlerce "beğeni" alıyor.
Bunlar , İsrail'in Gazze Şeridi'nde İslamcı gruba karşı başlattığı savaştan bu yana küresel olarak artan olayların bir kaç örneği.
İsrail'in yaptığı soykırım ile bütün dünyanın nefretini kazanırken, Yahudileri karşı korkunç bir öfke ve Filistinlilere karşı da muazzam bir sempatiye sebep oldu.


Bugün Gazze dışında kendisini Filistinli gören on milyonlarca insan var. Dünyadaki Yahudiler de artık Yahudiyim demeye korkuyor.

Golders'ta dua etmek için gittiği sinagogun önünde konuşan 62 yaşındaki Anthony Adler, "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Yahudi olmak için en korkutucu dönem bu. Daha önce de sorun yaşadık ama hayatım boyunca işler hiç bu kadar kötü olmamıştı" dedi. Green, Londra'nın büyük bir Yahudi cemaatinin bulunduğu bir mahallesi.

Üç Yahudi okulunu işleten Adler, öğrencilere yönelik saldırı korkusu nedeniyle 7 Ekim'den sonra bunlardan ikisini geçici olarak kapattı ve üçünün de güvenliğini artırdı.

"En büyük korkumuz toplumumuza, ailelerimize, çocuklarımıza rastgele bir saldırı yapılmasıdır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya ve Güney Afrika dahil olmak üzere polis veya sivil toplum gruplarından elde edilen rakamların mevcut olduğu ülkelerde, model açıktır: Yahudi karşıtı olayların sayısı 7 Ekim'den bu yana, önceki yıllara kıyasla yüzde birkaç yüz arttı. geçen yılın aynı döneminde.

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları, dünyada Yahudi avına mı dönüşüyor?
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İşgalci İsrail'in vahşetleri dünyada yankılanmaya devam ediyor. Bazı ülkelerde Yahudi avı başlatıldığı iddia edildi.

İşgalci İsrail'in bu saldırıları devam ederken, Mısır ve Yunanistan'da yaşanan olaylar, dünya genelinde Yahudi karşıtlığı oluşmaya başladığı olarak gözlendi.

MISIR'DA KANADA-İSRAİL UYRUKLU İŞADAMI ÖLDÜRÜLDÜ
Mısır İçişleri Bakanlığı, Kanadalı bir işadamının ülkenin kuzeyindeki İskenderiye şehrinde vurularak öldürüldüğünü duyurdu. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde de İsrail'in Kahire Büyükelçiliğinin İsrailli işadamı Zev Kiper'in, İskenderiye'de öldürülmesi olayını Mısırlı yetkililerle birlikte takip ettiği aktarıldı. Kiper'in Mısır'a Kanada pasaportuyla girdiği ancak aynı zamanda İsrail vatandaşlığına da sahip olduğu belirtilen haberde, İsrail Dışişleri Bakanlığının, olayın nedenlerini araştırdığına işaret edildi.

YUNANİSTAN'DAKİ İSRAİLLİ TURİSTLERİN KALDIKLARI OTEL BASILDI
Yunanistan’daki bazı tatil bölgelerinde Arapların, İsrailli turistlerin kaldıkları otelleri aradıkları, İsrailli turistlerin ise odalarından çıkamadığı ve olayların devam ettiği iddia edildi. Mısır ve Yunanistan'da yaşanan 'Yahudi karşıtlığı' nın diğer ülkelere de sıçrayacağı ve İşgalci İsrail'e tüm dünyada bu şekilde tepki gösterileceği görülüyor.

 

BURASI ABD
İsrail katliamına Yahudilerden de tepki geliyor. Siyonizm karşıtı Yahudiler, ABD'de Filistin bayrağı sallayarak, İsrail'in vahşetini protesto ettiler.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2024 12:44

İLGİLİ HABERLER