Gündem
  • 31.8.2007 11:08

İSRAİLLİ FUTBOLCULARDAN İĞRENÇ TAHRİK

Maccabi Tel Avivli futbolcu ve taraftarlar, Erciyes spor maçı öncesi Türkiye’ye gelirken bindikleri uçakta Hazreti Peygambere hakaret içeren şarkılar söyledi. İğrenç olayın tüm ayrıntılarını kameralar görüntüledi. Haber Kayseri ‘de infiale neden olmaması için yayınlanmadı. Uçakta bulunan kulüp yöneticilerinin kameralar önünde Hz. Peygambere hakaretler edilmesine ses çıkarmamaları , ve İsrail gazetelerinin maç öncesi olayı haber yapmaları Kayseri seyircisini tahrik etmeye yönelik bir provakasyon olarak nitelendi….

İsrailli futbolcular Kayseri yolunda Peygambere hakarat etti!
Erciyesspor ile UEFA Kupası ön eleme rövanş maçında karşılaşacak olan Maccabi Tel Aviv’in futbolcuları ve taraftarları Hazreti Peygamber’e yönelik aşağılık bir saldırıda bulundu. Kafileyi taşıyan uçak Kayseri’ye giderken, uçağın içinde Maccabili futbolculardan bazıları ile bir grup taraftar Hazreti Peygamber’e yönelik hakaret içeren şarkılar söyledi. İsraillilerin bu davranışı uçakta bulunan 24 televizyonu muhabiri Elif Ural tarafından kameraya kayda alındı. Ancak 24 yönetimi Kayseri halkını tahrik etmeye yönelik bu haberi maç öncesinde yayınlamayı uygun bulmadı.

Haberi bilerek dün yayınlamadık!

Haber7.com ise İsrail gazetelerinde maç öncesinde çıkan haberleri gördü. Ancak Provokasyon amaçlı bu haberleri okuyucularını ulaştırmadı..

İsrail’in en önemli gazetelerinden olan Yedioth Ahronoth internet sitesinde haberi yayınladı. Gazete olayı ‘Türkiye ile İsrail arasında çok tehlikeli bir diplomatik kriz doğuracak kadar büyük’ diye niteledi. Türk gazetecinin çektiği video görüntülerinin de diplomatik kriz endişesi ile yayınlanmadığı bilgisi de internet sitesinin haberinde yer aldı.

Kayseri halkı tahrik edilmek istendi!

Maccabi Tel Avivli bazı futbolcu ve taraftarların uçağın içinde kameralar karşısında Hz Peygambere hakaret içeren şarkılar söylerken yöneticilerin olaya seyirci kalması ve bazı İsrail gazetelerinin maç öncesinde olayı İsrail basınında geniş haber olarak vermeleri, Kayseri halkına yönelik kasıtlı tahrik amacını taşıdığı şeklinde yorumlandı…
Kayserililer ise İsrail’in bu tahrikine en güzel cevabı saha içinde verdi. Kayseri Erciyes Spor İsrail takımını 3-1 yenerek , dağıttı….
Şimdi gözler İsrail ‘e çevrildi. Takımın yetkililerinin, özür dileyip dilemeyecekleri merakla bekleniyor..

HABER7

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER