Gündem
  • 23.4.2019 09:00

İstanbul Belediyesi'nde AK Partili Gümüşdağ ile CHP'li Gümüşdağ yarıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yeni çalışma dönemi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bugün açıldı. İlk toplantıda AK PARTİ grubunun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “zulüm 1453’te başladı” şeklindeki sosyal medya paylaşımlarının olduğunu iddia etmesi gerginliğe neden oldu.

İBB bünyesindeki memurların mart ayından beri bekleyen sosyal denge tazminatı ödemeleri de AK Parti grubunun karşı çıkması nedeniyle karara bağlanamadı. İBB Meclisi Birinci Başkan Vekili için kuzen olan AK Partili’li Göksel Gümüşdağ ve CHP’li Gökhan Gümüşdağ yarıştı. Yapılan oylamada, AK Parti’nin adayı olan bir önceki dönem 2. Başkan vekili olarak görevine veda eden Göksel Gümüşdağ, birinci başkan vekili seçildi. Öte yandan İBB tarihinde ilk kez bir Meclis toplantısı canlı yayınlandı.

GÜMÜŞDAĞLAR BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN YARIŞTI KAZANAN AK PARTİLİ’Lİ GÜMÜŞDAĞ OLDU

Daha sonra meclis başkanvekili, divan üyeleri ve encümen seçimine geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Birinci Başkan Vekili için kuzen olan AK Parti'li Göksel Gümüşdağ ve CHP'li Gökhan Gümüşdağ yarıştı. Yapılan oylamada, AK Parti'nin adayı olan bir önceki dönem 2. Başkan vekili olarak görevine veda eden Göksel Gümüşdağ, birinci başkan vekili seçildi.

2. başkan vekili de AK Parti'li Ömer Faruk Kalaycı oldu. Kalaycı'nın, İmamoğlu'nun İBB'nin dijital verilerini inceletme işlemini idare mahkemesine taşıyan iki AK Parti'li Meclis üyesinden biri olması dikkat çekti.

Divan katip üyeleri ve encümen üyeleri de AK Parti'li meclis üyelerinden oluştu.

 

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 09:18

İLGİLİ HABERLER