Spor
  • 29.10.2016 00:52

İstanbul derbisinde kazanan Fenerbahçe

EuroLeague dördüncü haftasında iki temsilcimizin karşılaşmasında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank’ı 103-87 mağlup etti. Fenerbahçe böylelikle 4. maçında 4. galibiyetini alırken, Galatasaray ilk üç maçta olduğu gibi sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Mücadeleye iyi başlayan taraf Galatasaray Odeabank oldu. 4.50’ye Galatasaray Odeabank 15-7 önde girerken; Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank savunmasını devre sonuna doğru kırmaya başladı. Bobby Dixon ve Ekpe Udoh ile skor üreten sarı lacivertli ekip, ilk çeyreği 22-19 önde tamamladı.

İkinci periyota Fenerbahçe etkili dış şut isabeti ile başladı. Datome ve Sloukas ile üç sayılık isabetler bulan Fenerbahçe, bitime 7 dakika kala 9 farkla öne fırladı. Galatasaray Odeabank, bu dönemde istikrarlı bir skorer bulmakta zorlanırken, periyotun sonlarında Tibor Pleiss ve Austin Daye’in bireysel hücumları farkı tek haneli rakamlara indirdi. Fenerbahçe, devre arasına 41-48’lik üstünlük ile önde girdi.

İkinci yarıya etkili başlayan ekip ev sahibi Galatasaray Odeabank oldu. Özellikle savunmada çok istekli başlayan ekip 5.50 kala farkı 4’e indirdi. Bundan sonra Fenerbahçe bir kez daha hücumda Udoh ve Kostas Sloukas ile etkili olmaya başlarken, üçüncü periyot 64-70 sarı lacivertlilerin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son periyotta Galatasaray Odeabank eleştirilerin odağındaki Russ Smith’in skorer oyunu ile farkı azaltmaya çalışırken, Bobby Dixon ve Kostas Sloukas Fenerbahçe’ye farkı getirdi. Mücadeleyi misafir ekip Fenerbahçe 103-87 galip tamamladı.

Fenerbahçe’de 4’te 4 üçlük atan Kostas Sloukas 24 sayı ile maçın en skoreri olurken, Bobby Dixon 22, Ekpe Udoh da 21 sayı attı. Udoh, ayrıca aldığı 13 ribaund ile de double-double yaptı.

Galatasaray Odeabank cephesinde ise 16 ve 13 dakika şans bulan Russ Smith’in 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2016 22:44

İLGİLİ HABERLER