Asayiş
  • 25.1.2014 17:06

İstanbul Emniyet Müdürü'ne ilginç yasak

İSTANBUL Emniyet Müdürü Selami Altınok, bu görevinden önce valilik yaptığı Aksaray'da kendisi için düzenlenen veda yemeğine katıldı.Hiç bir zaman görev talep etmediğini belirten Altınok, "Nefsimden geçse bile açık açık dillendirmedim. Görev talep edilmez. Büyüklerimiz takdir eder ve görev size verilir. Siz de o görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edersiniz" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan 'Rüşvet ve Yolsuzluk' operasyonu ardından Aksaray Valiliği'nden, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geçici görevle atanan Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok ile birlikte Aksaray Belediyesi'nin verdiği veda yemeğine katıldı. Yemekte neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Altınok, yemeğe katılanlarla yakından ilgilendi.

"ÇOCUĞUMU ALIP GEZEMİYECEK MİYİM?"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Aksaray Valiliği döneminde sokaklarda çocuğunu yanına alıp tek başına rahat dolaştığını ve hiç bir sorun ile karşılaşmadığını ve halkı sürekli yanında hissettiğini söyledi. Altınok, "İstanbul'a gidince yanımda fazla polis görünce 'Ne oluyor?' dedim. 'Böyle olacak' dediler bana. 'Ben şimdi çocuğumu kucağıma alıp gezemeyecek miyim?' dedim. 'Hayır' dediler."

Aksaray'da görev yaptığı 1.5 yıl içinde hiç bir sıkıntı ve sorun ile karşılaşmadığını ifade eden Altınok, şunları söyledi:

"Allah'a hamdolsun ki; vatan ve milletini seven, devlet ve milletiyle barışık, kendi öz değerleriyle yetişmiş ve toprağına bağlı insanların yaşadığı bu şehirde görev yapmayı bana nasip etti. Türk milleti hiç bir zaman başını öne eğmedi. Bu devlet ve millet, asırlardır her türlü sıkıntıyı atlatmış, her türlü problemi yaşamış, devletler yıkılmış ve devletler kurmuştur. Hiç rahat olduğu bir dönem olmamıştır. Cumhuriyet ile beraber de her dönem sıkıntı ve problemlerimiz olmuş. Zaman zaman üzülmüşüz. Zaman zaman sıkıntılar yaşamışız. Ama bu millet hiçbir zaman başını önüne eğmemiştir. Bu devlet hiçbir zaman kendini sıkıntılı hissettiği noktalarda bile kenara çekilmemiştir. Devlet refleksi var. Devlet olabilmenin 4 bin yıllık geleneğin vermiş olduğu bir refleks var. Bu refleks hiçbir şey yapılmasa bile ortaya çıkıyor."

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bu göreve büyüklerinin takdiri ile nasıl getirildiğini anlattığı veda konuşmasının ardından yemeğe katılan davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirip, tek tek vedalaştı.
Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA)- 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:12

İLGİLİ HABERLER