Gündem
  • 11.7.2009 15:19

İSTANBUL POLİSİNDEN FİLMLERİ ARATMAYAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

SEVDAT DURMAZ
İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri tarafından son 20 gün içerisinde düzenlenen operasyonlarda, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İspanya'ya yol alan bir gemiye Eskihisar açıklarında operasyon düzenleyen ekipler, yüklü miktarda eroin ele geçirdi. Narkotik ekipleri ayrıca, eğitimli köpek taramasından kurtulmak için bir kamyonda çürük soğanların arasına zulalanmış uyuşturucuyu da ele geçirmeyi başardı. 

Narkotik Şube ekiplerinin filmleri aratmayan operasyonlarından ilki Türkiye'den İspanya'ya doğru yol alan Türk bandralı bir gemiye yönelik düzenlendi. Gemide yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğu ihbarını alan polis, Eskihisar'dan harekete geçti. Botlarla yanaştıkları gemiye çıkan ekipler, 3. kaptana ait olduğu belirlenen yüklü miktarda eroine el koydu.


Her defasında farklı yöntemler deneyen uyuşturucu tacirlerinin, eğitimli köpek taramasından kurtulabilmek için çürük soğanların arasına zulaladıkları uyuşturucu madde de narkotik polislerinin dikkatinden kaçmadı. İstanbul'dan çıkış yapmak üzere olan soğan yüklü bir kamyonu durduran narkotik ekipleri, aracı didik didik aradı. Yapılan incelemeler sırasında, çürük soğanların arasına zulalanmış yüklü miktarda eroin ele geçirildi. Uyuşturucu tacirlerinin, eroini eğitimli köpeklerin taramasından geçebilmek için çürük soğanların arasına zulaladıkları ortaya çıktı.


Ekiplerin son 20 gün içerisinde düzenledikleri operasyonlarda 287 kilo eroin, 141 kilo esrar, 12 kilo kokain, 526 adet uyuşturucu hap, 594 captagon, 8 kilo Afyon sakızı, 6 kilo metamfetamin (uyarıcı niteliği olan sentetik madde) ile yüklü miktarda para ve 7 adet silah ele geçirildi.
Operasyonlarda, aralarında yabancı uyruklu şahısların da bulunduğu 201 kişi gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER