Gündem
  • 23.1.2020 10:10

İstanbul'a beklenen kar geliyor!

KAYNAK : YENİ ŞAFAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir mega kent İstanbul için verilen son dakika uyarılarının rengi kırmızıya döndü. Meteoroloji ve İBB tarafından bugün (23 Ocak Perşembe) İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere birçok şehir için kar yağışı, fırtına, yağmur ve sel uyarısı yapıldı. İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı ilçeler duyuruldu.

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli uyarı yapıldı. Bugün İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında kar yağışı bekleniyor. Dünden bu yana Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul'daki sürücüleri tedbirli olmaları konusunda ise uyardı. Trafik ekipleri araçların lastik kalınlığını denetledi. Meteoroloji, bugün Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının Marmara bölgesinde etkisini göstereceğini bildirdi.

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERE KAR YAĞACAK?

İBB'den yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise bugün öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği belirtildi. Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu. İBB'nin duyurusunda don ve buzlanmanın yanı sıra ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı iki gün sürecek. Cuma günü akşam saatlerinde kar yağışının etkisini yitirmesi bekleniyor.

YURTTA BEKLENEN HAVA DURUMU

Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile Hatay'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif kar yağışlı 5
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası hafif yağmurlu 8
İzmir: Az bulutlu 13
Adana: Parçalı ve az bulutlu 16
Antalya: Az bulutlu 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı -4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı 8

Güncellenme Tarihi : 23.1.2020 09:12

İLGİLİ HABERLER