Gündem
  • 29.9.2020 12:46

İstanbul'a şiddetli dolu uyarısı!.. Arabalarınızı kapalı yerlere çekin

İstanbul'a şiddetli dolu uyarısında bulunuldu.. Meteoroloji uzmanı Profesör Dr. Şen vatandaşlara seslenerek araçlarını güveli yerlere almasını istedi.
Orhan Şen özellikle boğaz çevresi ve Anadolu yakasında etkili olacak yağış ve dolu nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Buralarda oturanlara araçlarını kapalı garajlara almasını tavsiye etti

Meteorolojiden İstanbul için uyarı üstüne uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat

Meteoroloji, İstanbul için son hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul için yapılan son hava durumu değerlendirmelerinde İstanbul’un Avrupa Yakasının batısındaki 4 ilçeye kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteorolojiden İstanbul için yeni yapılan uyarıda da, saat 12.20-14.00 arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiği duyuruldu.

"Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre bugün 11:00-12:30 saatleri arasında İstanbul’un Avrupa Yakasının batısında (Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy çevreleri) beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteorolojinden İstanbul için yeni uyarı yapıldı.

Yapılan açıklamada, "12.20-14.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 

 

Ayvalık'ı dolu ve fırtına vurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde hasara sebebiyet veren dolu yağışı ve fırtına, Edremit Körfezi üzerinde de yıldırımlarla görüntülendi.

Ayvalık ilçesinde büyük hasara sebebiyet veren dolu yağışı ve fırtına, Edremit Körfezi üzerinde de çok sayıda şimşek oluşmasına yol açtı. Adeta şimşek yağmuru yaşandı. Edremit Körfezi üzerinde zaman zaman gece gündüze döndü. Arka arkaya düşen yıldırımlar bir çok kişi tarafından korku içinde izlendi.

Brisbane Hail Damage - Paint Protection & Insurance Companies | Opti-Coat  Australia

 

Buying a hail damaged car in Brisbane -

Güncellenme Tarihi : 29.9.2020 12:58

İLGİLİ HABERLER