İSTANBUL'A YENİ VALİ Mİ GELİYOR?..

1 dk okuma
İSTANBUL'A YENİ VALİ Mİ GELİYOR?..

Hızlı Özet

Valiler kararnamesi yolda. Hükümet yaklaşık 30 ilin valisini değiştirmek için kolları sıvadı. Değişecek valiler arasında istanbul Valisi Muammer Güler'in de bulunması bekleniyor.

Valiler kararnamesi yolda. Hükümet yaklaşık 30 ilin valisini değiştirmek için kolları sıvadı. Değişecek valiler arasında istanbul Valisi Muammer Güler'in de bulunması bekleniyor. Kulislerde Güler'in, kısa bir süre önce yasa ile kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na atanacağı konuşuluyor.


Hükümet 30 ilin valisini değiştirmeye hazırlanıyor, üstelik de bir iki haftaya kadar.



Edinilen bilgilere göre valisi değişecek iller arasında İstanbul da var. Muammer Güler, 2003 yılından beri İstanbul Valisi.



Güler'in terörle mücadele için kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na atanacağı belirtiliyor.



İstanbul Valiliği için ise Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun adı geçiyor.



Avni 2007'den beri Diyarbakır Valisi.



Valisi değişecek 30 il arasında Çorum, Samsun ve Mersin de var.



Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da birbirleriyle yer değiştirebilecekleri ifade ediliyor.




(cnnturk)

Bu haber 2908 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kozinoğlu soruşturmasında 4 yeni gözaltı! Cezaevi müdürü de var
Gündem

Kozinoğlu soruşturmasında 4 yeni gözaltı! Cezaevi müdürü de var

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında dört kişi daha gözaltına alındı. İki ilde yapılan operasyonlarda eski gazeteci Osman Arslan, ambulans şoförü Süleyman Kaba, dönemin cezaevi müdürü Ömer Vatan ve vardiya amiri Kazım Beyke gözaltına alındı.

Habervitrini10950 Görüntüleme
İstanbul'da toprak kayması! Göçük altında kalanlar var
Gündem

İstanbul'da toprak kayması! Göçük altında kalanlar var

İstanbul Büyükçekmece'de toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine adrese çok sayıda ekip sevk edilirken 2 kişinin göçük altında kaldığı öğrenildi.

Habervitrini10376 Görüntüleme
Numan Kurtulmuş: Kimse ayrılıkçı dil kullanmasın
Gündem

Numan Kurtulmuş: Kimse ayrılıkçı dil kullanmasın

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecinin yeni aşamasına ilişkin kritik mesajlar verdi. "Üçüncü göz yok" diyerek sürecin dışarıdan herhangi bir aktörün kontrolünde olmadığını söyleyen Kurtulmuş, yasanın uygulanmasını örgütün tüm unsurlarıyla silah bırakıp kendisini feshetmesinin tespitine bağlı olduğunu kaydetti. Kurtulmuş ayrıca yeni dönemde "ayrılıkçı" ve "ayrımcı" bir dil kullanılmaması çağrısında bulundu.

Habervitrini10395 Görüntüleme
Erdoğan : Bizim zaferlerimiz emperyalistlerin lütfuyla değil, şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla kazanılmıştır.
Gündem

Erdoğan : Bizim zaferlerimiz emperyalistlerin lütfuyla değil, şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla kazanılmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim zaferlerimiz emperyalistlerin lütfuyla değil, asırlardır şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla kazanılmıştır. Bizim şahsiyetimiz şehit ve gazilerimizin mücadelesiyle güç bulmuştur." dedi.

Habervitrini13017 Görüntüleme