Asayiş
  • 8.10.2005 00:08

İSTANBUL'DA 103 İTFAİYECİ İFTARDA ZEHİRLENDİ

MAHMUT SEZER - ABDULLAH ARVAS
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu akşam İstanbul İtfaiyesi'nde yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iftar yemeğinden yiyen 103 kişinin zehirlendiği belirtildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul ve Avrupa yakasında 14 istasyonda görev yapan itfaiye erleri, saat 21.00 sıralarında, kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi nedeniyle çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. İtfaiye personeli çorba, mantarlı et kavurma, pilav ve tatlı yedikten sonra rahatsızlandı.


Kısa sürede çeşitli hastanelere kaldırılan itfaiye personeli tedavi altına alındı. Doktorlar hayati tehlikesi bulunmayan personelin görevlerine döneceğini belirtti. Zehirlenme olayının birçok personeli etkilemesi üzerine alarma geçen İtfaiye Daire Başkanlığı, nöbetçi ekipleri evlerinden toplayarak göreve çağırdı.

 
Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Zehirlenme olayının neden kaynaklandığı kesin bilinmemekle birlikte, yapılacak olan incelemelerden sonra kesinlik kazanacak" denildi.
Öte yandan, zehirlenmeye neden olan yemeklerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayrampaşa'daki yemekhanesinde üretildiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER