Gündem
  • 20.3.2021 20:03

İstanbul'da bulunan Erdoğan'dan Taksim Camii'ne sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vahdettin Köşkü'nden Taksim'de yapımı süren Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Erdoğan, AKM ziyareti sonrası Taksim Camii'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan önce Vahdettin Köşkü'ne, ardından da Taksim'de yapımı süren Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) geçti.

AKM'de incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Coşkun Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve diğer yetkililer eşlik ediyor.

Erdoğan, yüzde 86'sı tamamlanan AKM'de en son 30 Ekim 2020'de incelemelerde bulunmuştu.

Taksim Camii'ni de ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi ziyareti sonrası yapımı devam eden Taksim Camii'ni de ziyaret etti.

Yeni AKM'de dikkat çeken özellikler

Çalışmaların büyük bir özen ve özveriyle ilerlediği Atatürk Kültür Merkezi'nde, opera salonunun kırmızı küresi tamamlandı. Üzerinde büyük bir işçilik olan küreye, 15 bin adet özel el yapımı kırmızı seramik titizlikle yerleştirildi. Küre, Taksim meydanından bakıldığında görkemli bir şekilde görülebilecek. Beyoğlu Kültür Yolu projesinin bir parçası olarak düşünülen merkez, bir kültür kompleksi olarak kapılarını açacak.

Müzik ve güzel sanatlarla ilgili kütüphane, müzik müzesi, galeriler, çok amaçlı salon, cep sineması, kafeler ve restoranlar gibi birçok mekan bulunacak.
Zemin çalışmaları tamamlandı, koltuklar takılıyor Asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları sürüyor. 805 kişilik tiyatro salonunda zemin çalışmaları tamamlandı, artık koltuklar takılıyor. Sahne çalışmalarının yapımı ise devam ediyor.

Biten noktalarda akustik testler de sürecek. Sanat camiasından pek çok isim tamamlanan bölümlerde çalışmalarına başlayacak. Toplam 95 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni AKM'de amaç yıl ortasına kadar ince işçilikleri bitirmek.

.

Güncellenme Tarihi : 20.3.2021 20:05

İLGİLİ HABERLER