Gündem
  • 8.1.2015 10:14

İstanbul'da hava sıcaklıkları eksiyi gördü

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Özellikle Anadolu yakasında sabah saatlerinde ana yollarda trafik durma noktasına geldi. İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı devam ediyor. Özellikle Anadolu yakasında sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırdı. Yoğun şekilde yağan kar, sokağa çıkan vatandaşları ve trafikteki sürücüleri olumsuz şekilde etkiledi. Yağışla birlikte D-100 Karayolu'nda trafik durma noktasına geldi. Öte yandan İstanbul'un çeşitli noktalarındaki termometreler gece hava sıcaklığını -4, -5 ve -9 derece gösterdi.Olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilen İstanbul'da, kar yağışı akşam ve gece saatlerinde yüksek kesimlerde aralıklarla devam etti. Etkisini sürdüren kar, hava sıcaklığını da eksi derecelere kadar düşürdü.



 

SICAKLIKLAR EKSİYİ GÖSTERDİ
Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Perpa Ticaret Merkezi önünde bulunan termometre hava sıcaklığını sıfırın altında 4, Başakşehir'deki termometre sıfırın altında 5, Zeytinburnu Sahil Kennedy Caddesi üzerindeki termometre ise - 9 derece gösterdi.



 

KÖPRÜLERDE SARKITLAR OLUŞTU
Soğuk hava nedeniyle bazı köprü altlarında sarkıtlar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, buzlanma tehlikesine karşı gece boyunca yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürdü; ana arterlerdeki dijital levhalarla da sürücüleri buzlanma tehlikesine karşı uyardı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER