Asayiş
  • 12.5.2022 13:43

İstanbul'da PKK’nın dağ kadrosundan emir alan 25 kişi yakalandı

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün YPS (Sivil Savunma Birlikleri) yapılanması içerisinde faaliyet göstererek örgüte eleman temin eden ve eylem hazırlığı içerisinde olan 25 şüpheliye yönelik İstanbul Jandarma Komutanlığı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan kişilerin PKK dağ kadrosunun emirlerini yerine getirdikler ve EYP ve molotof malzemesi arayışı içerisinde oldukları bunun içinde internetten üzerinden araştırma yaptıkları ortaya çıktı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün YPS (Sivil Savunma Birlikleri) yapılanması içerisinde faaliyet göstererek örgüte eleman temin eden ve eylem hazırlığı içerisinde olan şüphelilere yönelik İstanbul merkezliİzmir, Erzurum, Şanlıurfa, Siirt, Aydın, Batman ve Diyarbakır'da 25 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

DAĞ KADROSU İLE İRTİBATLARI ÇIKTI

Soruşturma kapsamındaki şüphelilerden Y.K. isimli kişinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde İstanbul YPS sosyal medya sorumlusu olduğu, M.İ., M.Ö. , Y.K. ve S.Y. isimli şüphelilerin çok sayıda şahsı örgütün dağ kadrosuna katılmasına aracılık ettikleri, yine B.D. isimli şüphelinin kardeşinin örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdiği güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Ayrıca şüphelilerden Ö.R.K. isimli kişinin eylem hazırlığı kapsamında EYP ve Molotof malzemesi arayışı içerisinde olduğu, sosyal medya üzerinden konu ile ilgili araştırma yaptığı belirlendi.

DAĞ KADROSUNDAN TALİMAT ALIYORLAR

PKK/KCK silahlı terör örgütünün YPS yapılanması faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışma kapsamında örgütün dağ kadrosundan aldıkları talimatlar doğrultusunda, sosyal medya siteleri aracılığı ile özellikle geçim sıkıntısı çeken, ailevi sıkıntıları olan ve suça karışmış genç yaştaki kişilerle irtibat kurdukları daha sonra kültürel, sanatsal etkinlikler ve konuşma platformlarında örgütsel eğitimler verilerek terör örgütüne sempati duyan kişilerden örgüte eleman kazandırdığı tespit edilen 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Jandarma ekiplerince, şüphelilerin adreslerindeki ev ve eklentilerindeki yapılan aramada 2 tabanca, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin Jandarma'daki sorgulamalarının devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 12.5.2022 13:44

İLGİLİ HABERLER