Asayiş
  • 30.7.2009 00:02

İSTANBUL'DA POLİSE PUANLAMA SİSTEMİ!..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Çapkın basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ve yeni çalışma stratejilerine ilişkin bir süre sohbet etti.

Gazetecilerin İstanbul'un asayiş yapısı, yeni alınacak önlemler, İzmir'deki uygulamaların İstanbul'da da uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin sorularını cevaplayan Çapkın, basın mensuplarına yakın çalışma sözü verdi. Meslek itibariyle polis muhabirleriyle sürekli içli dışlı olduklarını ve yaptıkları işe saygılı olduğunu söyleyen Çapkın, yeni uygulamalar hakkında ipuçları verdi. Buna göre İzmir'deki uygulamalardan başarılı sonuçları alınan polislerin başarılı çalışmalarına göre puanlama yapılması uygulamasının İstanbul'da da devam edecek. Çapkın'ın ifadesiyle polisler bu sayede çalışmak istedikleri yeri kendileri belirleyecek.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan polis muhabirlerini makamında ağırlayan İstanbul'un çiçeği burnunda emniyet müdürü Çapkın, gazetecilerle ilk sohbet toplantısını yaptı. Gazetecileri makamında ağırlayan Çapkın, İstanbul'da uygulamayı düşündüğü projeler hakkında kısa bilgiler verdi. İzmir'de göreve başladığı sırada karşılaştığı ortam ile İstanbul'un şu anki durumunun karşılaştırılamayacağını söyleyen Çapkın, İstanbul'un asayiş konularında çok daha iyi bir seviyede olduğunu dile getirdi.

-POLİSE PUANLAMA SİSTEMİ GELİYOR -

Hüseyin Çapkın'ın İstanbul'da uygulamayı düşündüğü yeni sistem ilçelerde polis merkezlerinde çalışan memurların başarı durumlarına göre puanlandırılmasını içeriyor. Cinayet zanlısı yakalama, gasp, hırsızlık yaralama gibi olayların her birine puan veren sistemde, zanlıyı yakalayan ekip yada memur o olayın değeri kadar puan alacak. Önemli olayların puanları daha yüksek tutulurken, daha basit çaptaki vakalarda daha düşük puanlar verilecek. Sistemin işleyişinin, puanların para ödülüne dönüşmesi olmadığının altını çizen Çapkın, başarı personelin bu sayede istedikleri birimde çalışma imkânını yakalayacaklarını söyledi. Çapkın, özellikle sivil kıyafetlerle çalışılan birimlerin memurlar için daha cazip olduğunu dile getirdi. Puanlama sisteminin kimseyi kayırmadığını, herkese eşit imkânlar sunduğunu söyleyen Çapkın, herkesin eşit imkânlarla çalışacağını söyledi.

-MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ ÖNCELİĞİMİZ -

Hüseyin Çapkın'a, son dönemde yapılan ve terör örgütünün bitirilmesi amacıyla hazırlanan yeni açılımların büyük şehirlerde "korsan gösteriler yapılmasına neden olabileceği ve bu konuda önlem alınıp alınmadığı" sorusu da soruldu. Bu tip konularda istihbarat çalışmalarının her zaman yapıldığını belirten Çapkın, ancak bunları konuşmanın doğru olmadığını anlattı. Gazetecilerin Etiler'de kafası kesilerek vahşice öldürülen Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili sorularını da cevaplayan Çapkın, konuyla ilgili ekiplerin aralıksız yürüttükleri bir çalışma olduğunu ve bu cinayetin öncelikli gündemleri arasında bulunduğunu hatırlattı. Daha önce görev yaptığı Bursa ve İzmir'de polis muhabirleriyle iç içe çalıştıklarını ve gazetecilerin yaptığı işe saygı duyduğunu anlatan Çapkın, karşılıklı anlayışın iki tarafında yararına olacağını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER