Gündem
  • 24.2.2020 22:01

İstanbul'da tam 7 bin 615 bina acil olarak yıkılacak

Riskli binalarda vatandaşların oturmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Bakan Kurum, 7 binden fazla binanın acil olarak yıkılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

VAN DEPREMİ

Van'da meydana gelen deprem sonucu, 254 konut ve 297 ahırın yıkık, 694 yapının da ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini belirten Bakan Kurum, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız." dedi.

Elazığ merkezli depremin ardından başlatılan çalışmalara da ilişkin bilgi veren Kurum, Elazığ'ın tarihindeki en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını bildirdi.

"99 SONRASI YAPILARDA HERHANGİ BİR YIKIMLA KARŞILAŞMIYORUZ"

Elazığ, Malatya ve Manisa'da yaşanan depremlere bakıldığında binaların hepsinin niteliklerin yığma ve kerpiçten olduğunu gördüklerini belirten Murat Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

"Genelde ömrünü tamamlamış, herhangi bir mühendislik hizmeti almamış, donatısının olmadığı, eksik olduğu, beton kalitesine baktığımızda ya deniz kumu ile yapılmış ya da beton hizmeti almamış yapıların olduğunu görüyoruz. Yıkımların da en çok bu alanlarda olduğuna şahit olduk. Deprem muhakkak şehrimiz, ülkemiz için önemlidir ama 99 sonrası yapılan yapılara baktığınızda biz herhangi bir yıkımla karşılaşmıyoruz. Çok ufak hasarlar oluşuyor. Dolayısıyla yapıların niteliği depremde çok önem arz ediyor."

"İSTANBUL'DA 7 BİN 615 BİNANIN ACİL ŞEKİLDE YIKILMASI GEREKİYOR"

Vatandaşların yaşadığı binalar ile ilgili risk tespiti talebinde bulunmaları gerektiğini belirten Bakan Kurum, "Biz riskli binada vatandaşımızı oturtmayacağız. Vatandaşımızla birlikte dönüşüm sürecini yapmak durumundayız. Şu an İstanbul'da 7 bin 615 binanın acil şekilde yıkılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.2.2020 21:13

İLGİLİ HABERLER