Asayiş
  • 28.3.2007 12:18

İSTANBUL'DA TERMOSLU PKK BOMBACILARI YAKALANDI

ADNAN SULAR
İSTANBUL  - Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 9.5 kilogram plastik patlayıcıyla birlikte 3 örgüt mensubu yakalandı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarında askeri ve siyasi eğitim alarak İstanbul'da bombalı eylem gerçekleştirmek üzere gönderilen 3 örgüt mensubunun yakalandığı bildirildi.

Yapılan istihbaratı değerlendiren polis, özel harekat timinin de katıldığı operasyonda Fatih Balat'ta bir eve baskın düzenledi. Baskında Muğla Üniversitesi'nden ayrıldıkları öğrenilen A.B. ve B.C. ile M.Y. isimli şahıslar yakalandı. Emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermeyen zanlılar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.


Örgüt mensuplarının üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 9.5 kilogram plastik patlayıcı, 10 adet elektrikli fünye, 1 cep telefonu düzeneği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 5 fişek, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, bin 200 ABD doları, 255 YTL, cep telefonu sim kartları ve örgütsel döküman ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcının 7 kilogramının TNT, 2.5 kilogramının ise A-4 plastik patlayıcı olduğu tespit edildi. Evde yapılan aramalarda bir çay termosu içinde A-4 plastik patlayıcı ile TNT patlayıcının karışımından oluşan ve patlamaya hazır tahribat gücü yüksek bomba bulundu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:38

İLGİLİ HABERLER