Spor
  • 6.5.2021 00:48

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinin adı: Chelsea - Manchester City

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 1-1 biten ilk maçın rövanşında Chelsea, sahasında Real Madrid'i Timo Werner ve Mason Mount'un kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. Londra ekibi, İstanbul'daki finalde bir başka İngiliz ekibi Manchester City ile karşı karşıya gelecek. İstanbul'da oynanacak dev finale 29 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 1-1 biten ilk maçın rövanşında Chelsa, Real Madrid'i konuk etti. Karşılaşmayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, İstanbul'daki finalde Manchester City'nin rakibi oldu. Londra ekibine finali getiren golleri 28'de Timo Werner ve 85'te Mason Mount kaydetti.

Chelsea, en son 2011/2012 sezonunda oynadığı Şampiyonlar Ligi finalinde penaltılarda Bayern Münih'i yenerek tarihinde ilk kez kupaya uzanmıştı.

Stamford Bridge Stadı'nda iki takımın da dengeli başladığı karşılaşmada eşitlik 28. dakikada bozuldu. Organize gelişen Chelsea atağında Kai Havertz, ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Havertz'in aşırtma vuruşunda üst direkten dönen topu kafayla boş kaleye gönderen Timo Werner, takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından iyi savunma yaparak rakibine net fırsatlar vermeyen mavi-beyazlı ekip, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Chelsea, 47. dakikada Havertz ile gole yaklaştı. Alman futbolcunun ceza sahasına gelen ortada yaptığı kafa vuruşunda top direkten döndü.

Mason Mount, Havertz ve N'Golo Kante ile karşı karşıya yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen İngiliz ekibi, aradığı golü 85. dakikada buldu

Real Madrid savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda Christian Pulisic'in kale önüne pasını ağlarla buluşturan Mount, farkı 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda Real Madrid'e şans tanımayan Chelsea, mücadeleyi 2-0 kazanarak Manchester City'nin ardından finale yükselen ikinci takım oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-2021 sezonu finali, 29 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

BAKAN KASAPOĞLU: EN UNUTULMAZ ANLARIN ŞEHRİ SİZİ BEKLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şampiyonlar Ligi finaline kalan Manchester City ve Chelsea için "En unutulmaz anların şehri sizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Dün oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Manchester City , Paris Saint-Germain'i eleyerek finale yükselirken, İstanbul'a giden son bileti Real Madrid'i eleyen bir diğer İngiltere temsilcisi Chelsea oldu. 29 Mayıs günü İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanacak final mücadelesi için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Kasapoğlu, Türkçe ve İngilizce olarak, "En unutulmaz anların şehri sizi bekliyor" ifadelerini kullanarak İstanbul'a gelecek olan iki takımın sosyal medya hesaplarını da etiketledi.

 

Güncellenme Tarihi : 6.5.2021 00:57

İLGİLİ HABERLER