Gündem
  • 2.4.2020 09:00

İstanbullu tek ses oldu: İmamoğlu istifa!

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koronavirüs salgınından sonraki tutumu İstanbulluları isyan ettirdi. Geçmiş dönemlerde de birçok skandala imza atan İmamoğlu’nun salgın sonrası metrobüslerde sefer sayılarını azaltması ve Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yol inşaatını yapmaması gibi nedenlerle on binlerce İstanbullu sosyal medyada, “İmamoğlu istifa” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünyada 937.567 kişiyi hastanelik etti, 47.256 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının 15.679 olduğunu ve 277 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Salgın sonrası Türkiye’de onlarca tedbir alınırken, hükümet defaatle sosyal mesafe uyarısı yaparak vatandaşları uyarıyor. Aynı zamanda belediyelere de toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi bildirilirken, yerel yönetimlere verilen mali destek miktarı da artırıldı.

Hükümetin tüm çabalarına karşın birtakım belediyelerin işgüzarlığı vatandaşları çileden çıkarmaya başladı. Başta CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, muhalefetin intikam alırcasına hayata geçirdiği skandallara tepki yağıyor. Özellikle İBB’nin sefer sayılarını azaltması, 50 TL’lik yardım kolilerini 150 TL’ye satışa çıkarması ve Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yol inşaatını koronavirüs tehlikesine rağmen yapmamakta ısrar etmesi halkı çileden çıkardı. Tüm bunlara karşın, toplu taşımadaki yoğunluktan şikayet eden vatandaşların İBB tarafından “AK Partili troller” ilan edilmesi de Türkiye genelinde infial uyandırdı.

Yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok” diyerek mazbatayı alana kadar ortalığı birbirine katan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, göreve geldikten sonra defalarca yıllık izne çıkması, sürekli yurtiçi-yurtdışı ziyaretlerde bulunması, karşıt görüşe tahammül edemeyerek belediye meclisinde kameralar kayıttayken AK Partili meclis üyesine açık açık küfretmesi gibi rezil icraatlarının yanı sıra, koronavirüs tehlikesinden sonraki tepki çeken hareketleri de istifa çağrılarını beraberinde getirdi.

On binlerce vatandaş istifasını istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, devlet desteklerinin yanı sıra vatandaşların da koronavirüs mağdurlarına yardım etmesine olanak sağlayan Milli Dayanışma Kampanyası sonrası hükümetin istifasını isteyen tahammülsüzlere okkalı cevap Cumhur İttifakı’nı destekleyen vatandaşlar ve pişman CHP’lilerden geldi. Erdoğan ve kabinenin gereksiz yere istifasını isteyen Gezi zekalılara karşı on binlerce vatandaş, halkın canını tehlikeye atan ve İstanbul’da 8 binden fazla koronavirüs vakası olmasından sorumlu tutulan CHP’li İBB idaresi ve İmamoğlu’nun istifasını istedi.

Twitter’da tek ses olan Cumhur İttifakı ve destekçileriyle İmamoğlu’na oy verdiği için pişman olan kesim, “İmamoğlu istifa” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 17:11

İLGİLİ HABERLER