Gündem
  • 19.11.2016 15:41

İstanbul'un 3. havaalanı bitmeden ödül aldı

Berlin’de düzenlenen 2016 Dünya Mimarlık Festivali’nde, İstanbul’da yapımı devam yeni havalimanı ödül aldı.

DÜNYA çapında mimar ve tasarımcıları bir araya getiren festivalde, İngiliz Scott Brownigg firmasının öncülüğünde Grimshaw, Nordic, Haptic, Fonksiyon ve TAM/Kiklop’un desteğiyle tasarlanan İstanbul Yeni Havalimanı terminal binası için ‘Gelecek Projeler-Altyapı’ kategorisinde tasarım ödülü verildi. İstanbul Grand Airport (IGA) Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, bunun son iki ayda aldıkları ikinci ödül olduğunu söyledi. Akçayoğlu, daha önce uçuş kontrol kulesinin Chicago Athenaeum tarafından ‘Mimarlık Ödülü’ne layık görüldüğünü söyledi.

DÜNYANIN HER YERİNDE DİKKAT ÇEKİYOR

Akçayoğlu, “Projemizin dünya genelinde daha inşaat sürecindeyken dikkat çekmesi ve ödüle layık görülmesi bizi çok gururlandırıyor. Bu milli projenin dünyanın her yerinde dikkat çekiyor olması ve hak ettiği yeri buluyor olmasını görmek çok güzel” dedi. Akçayoğlu, dünyanın en büyük havalimanı yapılanması olan projedeki ana terminalin, en önemli unsur olduğunu belirtti.
Ana terminalin, 1 milyon 300 bin metrekare tek çatı altında dünyanın en büyük terminal binası olduğunu belirten Akçayoğlu, “Ayrıca içerisindeki yapı tamamen Türk mimarisini andırıyor. Çatımız Mimar Sinan’dan esinlenilen bir yapı. İçinde çok büyük duty-free alanı olacak, orada da İstanbul’un Boğaziçi’nin görüntüsünü vereceğiz. Proje hem çok fonksiyonel tasarım olarak hem de kültürümüzün motiflerini yansıtan bir yapı olması açısından çok önemli” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2016 15:42

İLGİLİ HABERLER