Spor
  • 22.5.2013 17:05

İstanbul'un üstüne atladılar...

Dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcular, Probase Dünya Kupası'nın İstanbul ayağında Avrupa'nın en yüksek ikinci binası İstanbul Sapphire'den paraşütle atladı.
İSTANBUL

Bu yıl 6 ayrı noktada gerçekleştirilecek yarışmaya katılan 18 ülkeden 62 lisanslı sporcu, etkinlik öncesi binanın önüne gelerek hazırlıklarını yaptı.

Paraşütçülerden bazıları, daha sonra binaya çıkarak, kendilerini 261 metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Atlayışlar sırasında izleyiciler heyecanlı anlar yaşadı.

Çıplak paraşüt atlayışı yapan ve su altı dalgıcı olan İtalyan fotomodel Roberta Mancino, gazetecilere yaptığı açıklamada, atlayış öncesi heyecanlı olduğunu söyledi.

İlk kez geldiği İstanbul'un manzarasından çok etkilendiğini ifade eden Mancino, "Atlayış sonrası İstanbul'un manzarasının tadını çıkaracağım" dedi.

Yarışmanın tek Türk sporcusu olan Hasan Dökmetepelioğlu da paraşütle atlamanın inanılmaz bir duygu olduğunu dile getirdi.

Heyecanlı olduğunu belirten Dökmetepelioğlu, "Kaç defa atlarsanız atlayın yine de heyecanlı oluyorsunuz. Heyecan ve korku olmazsa zaten emniyetsizlik ve tedbirsizlik gelir. Bu mutluluğun sonuna kadar sürmesi için önceden hazırlanmak çok önemli" diye konuştu.

Paraşütçülerin, İstanbul Sapphire'den üç gün boyunca atlayışlar gerçekleştireceği yarışmanın İstanbul ayağında dereceye girenlere 24 Mayıs'ta ödül verilecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER