Eğitim
  • 1.3.2019 00:16

İşte 1 Mart cuma günü kar tatili olan il ve ilçeler

Meteoroloji'nin uyarılarının ardında kar yağışı başladı. Özellikle Karadeniz, İç Anadolu Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olan kar yağışı hayatı da olumsuz etkiliyor.. Yağan yoğun kar ile beraber ulaşımda aksamalar meydana gelirken öğrenciler de okullar tatil olacak mı? sorusuna cevap aramaya başladı. Peki 1 Mart'ta hangi illerde okullar tatil olacak?

AĞRI

Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle 01 Mart Cuma günü eğitime 1 gün ara verildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada,"Olumsuz hava şartları nedeniyle Ağrı merkez ve bağlı köylerde, 01 Mart Cuma günü eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel 01 Mart Cuma günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

RİZE

Rize'de kar yağışı nedeniyle İkizdere ve iyidere ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Rize'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle İkizdere ilçesinin tamamı ile İyidere ilçesi Büyükçiftlik köyünde taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

VAN

Van'ın Çaldıran ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi. Çaldıran ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar yarın (1 Mart 2019 Cuma) için tatil edildi.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2019 23:25

İLGİLİ HABERLER