Bilim
  • 30.7.2009 01:58

İŞTE 3G'NİN GETİRDĞİ SÜPER YENİLİKLER!..

3G ile hayatımıza neler girecek?

Televizyon cebinize girecek

Şebekenizin çektiği her yerde cepten televizyon izleyebileceksiniz. Bu teknoloji sayesinde cebinizdeki görüntüyü televizyonunuza da aktarabiliyor, istediğiniz programı ya da futbol maçını rahatça izleyebiliyorsunuz.

3G ile artık herkes kameraman olacak!

3G teknolojisiyle birlikte istediğiniz bir görüntüyü anında başka bir cep telefonuna ya da televizyona aktarabiliyorsunuz. Hem hızlı hem de kaliteli bir görüntü imkânı sunan 3G teknolojisi sayesinde sıcak bir gelişmeyi binlerce kişiyle paylaşabileceksiniz.

Tıp dünyası, mobil internetle erken teşhis yapacak

Dünya genelinde uygulanan 'teletıp' yöntemi 3G teknolojisiyle Türkiye'de de hayata geçecek. Hastalardan elde edilen veriler ve görüntüler çok hızlı bir şekilde sağlık merkezlerine aktarılacak, görüntü aktarımı sayesinde teşhis ve tedavi süreçleri daha da hızlanacak. Erken müdahale ile hayat kurtarılabilecek.

Mobil iletişim, iş dünyasının yükünü hafifletecek

Mobil iletişim, 3G teknolojisiyle birlikte iş dünyasının yükünü çok hafifleteceğe benziyor. İş dünyasına hız ve verimlilik sağlayan hızlı mobil internet ve mobil e-posta gibi uygulamalar bu yeni teknolojiyle birlikte sosyal ve ticari hayata önemli katkılar sağlayacak. Bankacılık, medya, sanayi, tarım ve ticaret gibi sektörler, hızlı mobil iletişim sayesinde hem zamandan hem de işgücünden tasarruf etmiş olacak.

Öğrenciler kütüphaneye cepten girecek

Uzaktan eğitim uygulamalarıyla birlikte eğitimde fırsat eşitliği sağlanması planlanıyor. Öğrenciler aradıkları bilgi ve görüntülere sadece sabit bir noktadan değil her yerden, her zaman ulaşabilecek. 3G sayesinde, telefonlar eğitimin bir parçası haline gelecek, verimlilik artacak. Öğrenci, elde ettiği verileri arkadaşlarıyla anında paylaşabilecek.

Saat değil, görüntülü cep telefonu!

İlk bakışta şık bir saate benzeyen bu cihaz aslında 3G teknolojisiyle çalışan ve görüntülü konuşma özelliğine sahip bir cep telefonu. Yüksek çözünürlükteki görüntüsü ile yakınlarınızla keyifli bir telefon görüşmesi yapmanıza imkân sağlıyor.

Hayatımıza katacağı 10 yenilik

  • Hangi çantayı ya da ayakkabıyı alacağınızı arkadaşınıza görüntülü görüşme sayesinde sorabilirsiniz.
  • 3G hızı ile web sitelerinin açılma süreleri çok daha kısalacak. Şehir haritalarını rahatlıkla görüntüleyebileceksiniz.
  • İşten eve giderken, otobüste, dolmuşta, serviste televizyon seyredebilirsiniz.
  • Gezip gördüğünüz yerlerin videosunu anında herkesle paylaşabilirsiniz.
  • Cep telefonlarınız çok daha az enerji tüketecek.
  • Şehir hatları vapurundayken internete girip gazete okuyabilirsiniz.
  • Yeni güvenlik önlemleri sayesinde mobil ticaret çok daha güvenli bir hale gelecek.
  • Aile büyüklerine video ile bayram mesajı gönderebilirsiniz.
  • Cep telefonunu çok daha aktifi olarak kullanabileceksiniz. Arkadaşlarınıza internet üzerinden kendi müziklerinizi yollayabileceksiniz.

    3G ile hayatımızda neler değişecek?

    Hayatımız değişecek
    >> Televizyon cebimize girecek, şebekenin çektiği her yerde televizyon izlenebilecek.
    >> Unutulan faturalar cep telefonundan ödenecek.
    >> Evdeki bebeğinizi, hastanızı kontrol etmeniz sağlanacak.
    >> Bilet ve check-in işlemleri yapılabilecek.
    >> 3G uyumlu telefonlarla görüntülü konuşma yapılabilecek ve video gönderilebilecek.
    >> Şu an cep telefonlarında bulunan internet hızı 60 kat artacak. Müzik video gibi içerikler çok kısa zamanda telefona indirilecek.
    >> Bugün 6.5 saatte indirilen film birkaç dakikada cep telefonunuzda olacak.
    >> 3G özelliğine sahip telefonlarla arkadaşınızla oyun oynayabileceksiniz.
    >> Şehir haritaları daha rahat görüntülenecek.
    >> 3G sadece cep telefonlarında değil dizüstü bilgisayarlarda ve güvenlik kameralarında da olacak.
    >> Teletıp Türkiye’de devreye girecek ve hastalardan elde edilen veriler sağlık merkezlerine hemen aktarılacak. Görüntülü teşhis ile erken müdahale artacak.
    >> Bankacılık, medya, sanayi, tarım ve ticaret gibi sektörler, hızlı mobil iletişim sayesinde zaman ve işgücünden tasarruf edebilecek.
    >> Eğitime de 3G önemli bir katkı yapacak. Örneğin öğrenciler ihtiyaçları olan bilgi ve görüntüye her yerden ve hızlı ulaşabilecek, arkadaşlarıyla veri paylaşabilecek.
    >> İş dünyasına hız ve verimlilik sağlayan hızlı mobil internet ve mobil e-posta gibi uygulamalarla tanışacak.
    >> 3G ile online müzik yükleme de kolaylaşacak.

    Hastadan önce bilgisi gidecek
    3G ile kurumsal alanda iş yapma biçimlerinin çerçevesinin yeniden çizileceğini söyleyen ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan, “Örneğin, sunulan eğitim videoları mobil cihazlarla izlenebilecek, yüksek bant genişliği gerektiren uygulamalar mobil olarak kullanılabilir hale gelecek. Ambulanstan hastanın ön analizleri, görüntüleri, tomografileri hasta, hastaneye ulaşmadan gönderilebilecek ve hastane gerekli hazırlığı yapacak” dedi. Tarhan şöyle devam etti: “Bir anlamda 3G ile kurumsal alanda iş yapma biçimlerinin çerçevesi yeniden çizilecek. 3G teknolojisi pratik kullanım avantajı sebebiyle iş hayatında hem zaman hem de maliyet kazanımları sağlayacağı için birçok kurum tarafından tercih edilecek.”

    Doany: Şebekeleri ortak kullanalım
    Avea’nın 3G tanıtım toplantısına katılan Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, 2009’un ilk yarısında 1 milyar 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve 2009 sonuna kadar yapılacak yatırımların 2 milyar TL’yi bulacağını söyledi. Avea internet hizmetlerinin Türk Telekom ile aynı şartlarda verileceğini de belirten söyleyen Doany, Turkcell ve Vodafone ile şebeke paylaşımı için görüştüklerini belirterek, “Mükerrer yatırımı israf olarak görüyoruz ve bunun için de Turkcell ve Vodafone ile şebeke paylaşımı için görüşüyoruz” dedi.

    Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin uygulayacağı 3G fiyat tarifesi şöyle:

    ÖN ÖDEMELİ ABONELİKLER BAĞLANTI HIZI FİYAT PAKET AŞIM ÜCRETI :

    Standart Tarife 1.0 Mbps'ye kadar 1 Kontör /150 KB -
    Aylık 250 MB 1.0 Mbps'ye kadar 70 kontör 35 kontör/100MB
    Aylık 1 GB 7,2 Mbps'ye kadar 175 kontör 35kontör/ 100MB
    Günlük Limitsiz 7,2 Mbps'ye kadar 35 kontör -

    FATURALI ABONELİKLER BAĞLANTI HIZI FiYAT PAKET AŞIM ÜCRETI

    Standart Tarife 1.0 Mbps'ye kadar 9 Kr /100 KB -
    Aylık 250 MB 1.0 Mbps'ye kadar 10 TL 5 TL/100MB
    Aylık 1 GB 7,2 Mbps'ye kadar 30 TL 5 TL/100MB
    Aylık 3 GB 7,2 Mbps'ye kadar 50 TL 5 TL/100MB
    Günlük Limitsiz 7,2 Mbps'ye kadar 5 TL -

    AVEA'NIN FİYATLARI VE PAKET PROGRAMLAR

    Avea'da görüntülü konuşmanın bedeli dakikasının 10 Kr/1 kontör olacak. Ek ücretlendirme yapılmayacak.

    15 DAKİKA BEDAVA
    GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA

    *Avea, abonelere 30 Temmuz–31 Ekim tarihleri arasında her yöne 15 dakika ücretsiz görüntülü konuşma imkanı sağlayacak.

    *Avea kullanıcıları, 5 liradan başlayan paketler ile sınırsız TV izleyebilecek veya izledikçe ödeyecekler.

    Seçİzle hizmeti ile Avea aboneler diledikleri dizi, film, belgesel ya da müzik kliplerini cep telefonlarına 18 SMS/3,5 liradan başlayan fiyatlarla cep telefonlarına indirebilecekler ya da indirmeden anında izleyebilecekler.

    Müzikİndir hizmeti kapsamında 3G abonelerinin 100 binden fazla yerli ve yabancı şarkıyı 2009 sonuna dek ücretsiz olarak ister cep telefonlarına ister bilgisayarına indirebilecekler.

    Videoportal; Tek bir numarayla birçok servise anında erişim sağlayan Video portal hizmeti çerçevesinde ise abonelerin, 9080'i görüntülü arayarak menülerden diledikleri servise dakikası sadece 10 Kr/1 kontöre ulaşabilecekler.

    3 aylık kampanya süresi boyunca internet paketlerinin mevcut fiyatlardan, ancak daha yüksek kapasite ile sunulacak...

    *Aboneler cepte internet için 100 MB'lik paketten 8 TL/49 kontöre, 2GB'lik paketten ise 35 TL/199 kontöre faydalanabilecek.

    *Bu kampanya süresince bilgisayardan mobil internete erişimde ise 35 liraya 1 GB yerine 2GB, 55 liraya ise 4 GB yerine 6 GB kapasite sunulacak.
    HEDİYELER : İlk 3 ay içerisinde 12 ay boyunca Avea internet paketine üye olan abonelere USB modem ve ayda 600 dakika TTNET WiFi hediye edilecek. 

    ''3G Hoşgeldin Paketi'' ayda 7 TL karşılığında 30 dakika her yöne ücretsiz görüntülü konuşma, bir saat ücretsiz Mobilvizyon, 100 MB data ve Seçİzle'den bir içeriği,

    ''3G Standart Paket'' ayda 17 TL karşılığında 60 dakika her yöne ücretsiz görüntülü konuşma, 3 saat ücretsiz Mobilvizyon, 250 MB data ve Seçİzle'den 2 içeriği,

    ''3G Süper Paket'' ise ayda 27 TL karşılığında 150 dakika her yöne ücretsiz görüntülü konuşma, 5 saat ücretsiz Mobilvizyon, 500 MB data ve Seçİzle'den 3 içeriği kapsıyor.


    TURKCELL'İN FİYATLARI VE YENİ HİZMETLERİ

    Turkcell de telefondan görüntülü konuşma imkanı sağlayan 3G tarifesini açıkladı. Buna göre 1 GB’lik paket 29 liradan başlayacak. Mobil TV tarifesi ise aylık 4.95 TL...

    TURKCELL'İN FİYAT TARİFESİ

    *Turkcel'in, 4GB internet paketini aylık 39 liraya alan müşterilere Turkcell 3G modem VINN'ı hediye ediliyor...
    *4GB paket alan Turkcelliler'in ilk 3 ay sadece 19 lira ödeyecek... 
    *
    Turkcell'in ayrıca 21 mbps hızla dünyanın en hızlı 3G modemi olan VINN da ayrı bir seçenek olarak müşterilere sunulacak.

    AYNI ANDA BİR KAÇ BİLGİSAYAR BAĞLANABİLECEK

    *Turkcell'in 3G multimodem VINN ile de sabit ücret ödemeden evde, iş yerinde, 3G kapsaması olan her yerde mobil internete birden fazla kişi aynı anda bağlantı sağlayacak.


  • Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

    İLGİLİ HABERLER